Сексът удължава живота с 10 години

Сексът удължава живота

Ежедневният секс удължава живота средно с около десет години, разкриват сексолози от Швеция. Специалистите уточняват, че за да сме здрави трябва да се отдаваме на ласки поне пет пъти в седмицата.

Според докторите честите сношения ще ни помогнат да се справим по-лесно с редица болести, а най-много спомагат при проблеми със сърцето и депресия. Също така, редовният секс поддържа кожата гладка и стегната, предпазват от целулит и бръчки. Най-важният и изненадващ извод от изследването е, че редовните ласки засилват в пъти имунната система, което е от изключително значение за цялостното здравословно състояние.

Сексът удължава живота

Изследователите са категорични, че хората които водят редовен полов живот винаги изглеждат по-млади и приветливи от връстниците си, които по една или друга причина се лишават от това удоволствие. Сексуално активните са и по – жизнени като цяло, боледуват много по-рядко и се възстановяват доста по-бързо след прекарана болест. Изследванията показват, че по време на секс партньорите изразходват почти толкова калории, колкото по време на фитнес занимания.

Интересни факти разкриват и от Световната здравна организация. Според тях всеки ден повече от сто милиона влюбени двойки правят секс, почти милион жени забременяват, а малко повече от сто хиляди правят аборт. Около триста и петдесет хиляди кръшкачи пък пипват по някоя срамна болест.

Виж видео:

Още сензации:

loading...

3 Отговора за "Сексът удължава живота с 10 години"

  1. tsvetanka fandakova   25.04.2012 at 7:25

    da tova e vjarno..! redovnia i ejedneven polov jivot ni pravi zdravi i spokoini

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *