Признаци, че ще напълнеете

napalyavane-metabolizam

Ако сте сред хората, които често напълняват, а не разбирате защо, нека разгледаме кои са признаците, че напълняваме. Така ще разберете защо се случва така, ща задълбочите знанията си по темата и ще разберете причините за необяснимото напълняване.

Недоспиване

Ако се будите късно, трябва да знаете, че неминуемо ще напълнеете. Причината е, че през нощта сте приели повече калории. Липсата на сън променя нивата на хормоните, които отговарят за глада и апетита.

Стрес

Кортизолът, известен като хормон на стреса, в много случаи повишава апетита, което е сред необяснимите причини за напълняване.

Антидепресанти

Медикаментите, които се използват за справяне с депресията, обикновено като страничен ефект водят до хормонални промени и глад. Това се случва с близо 25% от пациентите.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

napalnyavane

Кортикостероиди

Употребата на такива препарати води до необяснимо напълняване, което не може да се обясни. Въпреки че задържането на вода и увеличаването на апетита са сред основните причини за напълняване, стероидите причиняват напълняване при някои хора в определени части на тялото като лице, шия или корем.

Хипотиреоидизъм

Когато човек не произвежда достатъчно тиреоиден хормон, това се отразява на увеличаването на теглото.

При спиране на цигари

Хората, които спират цигарите, качват между 2 и 4,5 кг. Това се дължи на никотиновата абстиненция . Старайте се да се движите повече и да се храните по- здравословно.

Ако работите много

Пристрастяването към работата не само увеличава стреса, но и причинява напълняване. Това важи особено за хора, които работят пред компютъра, като не отделят време за физическа активност и не се хранят здравословно.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *