Как да контролираме желанието за сладко

Зависимостта от захарта съществува. Въздействието й върху здравето е се приема за зависимост. Рафинираната захар причинява химическа зависимост на тялото. Заради това усещаме нужда да я ядем всеки ден, дори да знаем, че не е така.

zahar-spirane

Захарта се отразява на теглого ни, на фигурата ни. Зависимостта от нея често ни пречи да отслабнем и да зарежем диетата си. Освен това обаче влияе и на настроенията. Когато си поставим за цел да намалим захарта, процесът е цяло предизвикателство, тъй като постоянно ни се иска да си хапнем малко. Как да се преборим с желанието за сладко и захар?

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП- ПРОДУКТЪТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК

1 . Хранете се последователно и яжте протеини. Един от ключовете за контролиране на захарта е да поддържате нивото на кръвната захар. Затова включете протеин във всяко хранене и не оставяйте да минат 3 часа, без да хапнете нещо. Как да ядем повече протеини? Добавете малко сирене, варено яйце или ядки през няколко хранения.

2 . Пийте достатъчно вода. Когато ви се дояде сладко, изчакайте малко да ви мине, и пийнете достатъчно вода. Понякога бъркаме жаждата с глад, а зависимостта от захар ни кара да си мислим, че ни се яде „сладко“.

3 . Заместете сладкото със здравословни храни. Ягодите са идеалната храна, ако ви се дояде сладко. Изберете някой свеж плод и скоро ще видите, че вече не ви се яде сладко. После хапнете малко протеин, за да нормализирате yadene-na-sladkoкръвната захар.

4 . Включете пълнозърнести храни. Рафинираните храни не ни доставят полезни вещества и не ни карат да се чувстваме сити. Но ако изберете да ядете пълнозърнести храни- овес, ориз, брашно, киноа – се увеличава приема на фибри и така ще избегнете объркването в нивата на инсулина, а оттам и желанието за сладко. Ще ви помогнат и да отслабнете.

5 . Спрете храната с бяла захар. Ако сте зависими химически от захарта, няма как да ядете малко, защото не можете да се въздържите. Затова спрете храната, която я съдържа и търсете естествени подвкусители като мед и стевия.

6 . Поискайте подкрепата на околните. Уведомете семейството и приятелите си, че няма да ядете повече захар и захарни изделия. Помолете майка ви да не ви прави вече торти и сладкиши.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *