Фитнес ъпгрейд с бягаща пътека

Направете фитнес ъпгрейд за по – добри постижения

фитнес за отслабване

Много от професионалните спортисти не гледат съвсем сериозно на бягащата пътека и споделят, че я използват сравнително рядко и най – вече за загрявка. Статистиките обаче показват, че този уред е най – продаваната спортна стока в световен мащаб, като за миналата година държи невероятните 60% от всички продажби.

Бягащата пътека преди всичко е интересна, защото позволява да персонализирате вашата тренировка, настройвайки скоростта на тичане и тежестта на терена. С натискането на няколко копчета можете да накарате тялото си да заработи по съвсем нов начин и да му дадете желаната доза мускулно разнообразие. Друго полезна екстра на бягащите пътеки е, че повечето от тях могат да изчисляват броя на изразходените калории, като правят това сравнително точно. Ето как можете да подобрите своята тренировка за отслабване.

Загряващ шейкъп

Стандартното загряване продължава средно около пет минути. На бягаща пътека това обикновено означава бързо ходене, но еднообразието може да ви отегчи още в началото на заниманието. За да се разнообразите направете следното: Стартирайте с ходене при ниска скорост (до 3-4 км/ч), но вместо да се движите само напред, започнете движение напред, назад и настрани. Сменяйте на всеки 30 секунди, като изиграете общо три или четири серии.

Интервално натоварване

Ако просто се движите по пътеката с еднообразно темпо, със сигурност няма да получите доби резултати, дори да тренирате в продължение на цял един час. По – доброто решение е да разделите упражнението на интервали, при които се редуват различна бързина и наклон на терена. Така максимално ще наподобите реалното тичане в пресечена местност и в крайна сметка ще изгорите повече калории за по – малко време.

Практическо приложение за 15 минути. Първите 5 мин. загрейте с бързо темпо (6-7 км/ч). След това увеличете скоростта на 9 км/ч (или по – бързо ако можете) за 30 секунди. Върнете на 7 км/ч за следващите 30 сек. и така редувайте бързи – бавни интервали в продължение на 5 мин. Последната третина изкарайте със 6 км/ч.

*Забележка: Моето лично мнение е, че по – доброто решение е бягането в реална обстановка. На първо място чистият въздух зарежда с повече кислород, а редуването на възвишения и равен терен е незаменимо за цялостното натоварване на тялото. Така че обувайте маратонките и давайте газ към парка.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *