5 начина да контролираме апетита и да отслабнем

glad-prichini

Един от най- ефективните трикове за отслабване е да ядете по- малко, без да изпитвате глад или да се изнервяте.

Постоянният апетит през повечето време е една от първите стъпки към провала на диетата и прекомерната консумация на калории. Затова, за да отслабнете, е важно да се научите да контролирате апетита и да победите фалшивото усещане за глад.

1. Хранете се бавно. След като приемем храна, нервите в стомаха изпращат сигнали, че са доволни към мозъка. Това отнема между 10 и 30 минути преди да потиснете апетита. Заради забавянето, е важно да се храним по- бавно, за да не усещаме необходимост да ядем още.

Какво е решението?

Най- добрият начин да избягваме прекаляването с храна е като отделим достатъчно време, за да се нахраним добре. Това просто правило осигурява достатъчно време на мозъка, за да даде команда, че е задоволен.

2. Хранете се преди да почувствате глад. Дългото време без да се храним причинява неконтролирано усещане за глад. Прекаляването с храна създава усещане за ситост и увеличава нивата на инсулина, като кара тялото да се чувства уморено, а по- късно и по- гладни.

Какво е решението?

Вместо да чакате да усетите глад, е препоръчително да ядете по няколко пъти на ден. Това помага за намаляването на апетита, поддържа метаболизма активен и подобрява способността за изгаряне на мазнините.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

glad-pri-dieta

3. Спете добре. Много хора не знаят, че има връзка между качеството на нощния сън и способността за контролиране усещането на глад. Липсата на адекватна почивка увеличава желанието ни да ядем сладки храни, мазнини и въглехидрати. Може да стане предпоставка за множество здравословни проблеми в среден и дългосрочен план.

По време на сън организмът отделя хормона, наречен лептин, който въздейства върху инсулина за изгарянето на мастните клетки и създава по- голямо усещане на ситост. Когато не спим достатъчно, тези вещества не се активират и се чувстваме по гладни.

Какво е решението?

Отделяйте задължително по 7-8 часа за сън през нощта.

4. Увеличете консумацията на вода. Повече от половината хора страдат от някаква степен на дехидратация, тъй като не приемат достатъчно здравословни течности. Това състояние обаче е много опасно за здравето. Може да причини усещане, което да се обърка с глада. Липсата на хидратация създава усещане за умора и намалява енергията ни, което ни кара да ядем повече.

Какво е решението?

Пийте достатъчно вода през деня, като включите повече плодове и зеленчуци.

5. Внимавайте повече с течните калории. Организмът храносмила по- бързо течностите, отколкото твърдата храна. Когато се приемат „течни калории“ се увеличава нивото на кръвната захар, което ни кара да ядем повече. Тези напитки влияят негативно върху метаболизма ни.

Какво е решението?

Ограничете консумацията на млечни продукти, спортни напитки и различни видове газирани напитки. Увеличете консумацията на вода, чай и натурални сокове.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *