4 хот – боди йога движения за отслабване

Помогнете си с тези четири невероятни упражнения

Колкото и странно да ви звучи, много специалисти съветват да се подготвяме за трудни дейности с различни йога упражнения. Защото древната източна техника не само тренира мускулите, но и увеличава психическия капацитет, освобождавайки мозъка от натрупаното напрежение. Тренирайте с тези движения четири или пет пъти седмично.

йога за отслабване

Куче с муцуната надолу + Сплит с краката

Започнете с класическата йога поза Адхо Мукха Шванасана. Когато застанете на изходна позиция повдигнете левия крак и го придвижете напред, по посока на челото. След това го изпънете право назад, като отначало е перпендикулярен на пода, а после го повдигате максимално нагоре. Повторете три пъти и изпълнете същото на другата страна.

Напад с размяна

Направете напад с левия крак, а десният е изпънат право назад. Подпрете се с ръцете на пода, тях не ги местете до края на упражнението. Придържайки се с ръце, преместете тежестта върху тях и възможно най – бързо сменете позициите на краката. Тоест, левия отива отзад, а десният отпред. Спринтирайте така общо по 10 пъти на крак.

Жерав

Започнете от клекнало положение, като поставите ръцете здраво върху земята, между коленете, леко сгънати в лактите. Насочете погледа към пода и опитайте да преместите тежестта от краката върху ръцете. Първо повдигнете единия крак, запазете равновесие, повдигнете и другия. Задържате за време пет вдишвания. Играйте общо 3 пъти.

Поза храм към плие клякане

Поставете краката в средноширок разкрач, завъртете пръстите на около 45° в двете страни, ръцете поставете като за молитва. Дръжте гърба изправен и започнете да клякате, докато бедрата станат успоредни на пода. Задръжте за време от осем вдишвания, стиснете мускулите на седалището и изправете обратно. Повтаря се 8 пъти.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *