4 съвета за отслабване

Понякога диетата за отслабване зацикля, въпреки спазването на всички предписания и препоръки. В такива случаи е удачно да направим някаква неочаквана промяна, която да изненада тялото и да даде тласък за ново развитие. Ето четири лесни съвета, които биха могли да ви помогнат.

За качествено и бързо отслабване „Диетин Комплект“

отслабване

Повече протеин

В момент на отслабване завишеният прием на протеин не е препоръчителен, а задължителен. Ако не снабдявате мускулите с достатъчно белтъчини може и да отслабнете, но това ще стане за сметка на мускулната маса. Тайната на здравословното отслабване се крие в намаляването на мазнините, а не на мускулите. Протеин ще намерите в месото, рибата, яйцата, биологичното мляко, ядките, бобовите култури.

Фибри

Фибрите са нещо много хубаво поради две причини. На първо място създават чувство за ситост, без всъщност да приемате излишни калории. Второто им полезно действие е не по – малко важно – помагат за прочистване на организма. С тяхна помощ се изхвърля излишното и се прочистват червата. Богати на фибри са плодовете и зеленчуците.

Вода

При диета за отслабване (а и не само), пийте много вода. Тя ускорява метаболизма, осигурява така необходимата за организма течност. Хубаво е да пиете зелен и билков чай, но не слагайте захар. Избягвайте купешките сокове, които пращят от подсладители и са висококалорични. Когато ви се прииска нещо свежо, направете си домашен фреш.

Мазнините

Мазнините съдържат в себе си най – много калории от всички останали хранителни елементи. Необходими са за правилното функциониране на тялото и поради това не ги изключвайте напълно от менюто си. Полезни мазнини са полиненаситените, които се съдържат в зелето, рибите и морските дарове, зехтинът и ядките. Бъдете особено внимателни когато си купувате полуфабрикати, защото те са пълни с изключително вредните трансмазнини.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *