6 месеца след като лежа в болница, Бойко не си пие хапчетата!

Бойко Борисов
Бойко Борисов

  Бойко Борисов съвсем го е ударил през просото. Бившият премиер напълно се е отказал да пие хапчетата, които му предписаха в началото на годината срещу хипертония. Загърбил е всякакви лекарски препоръки да се пази и като 54-годишен човек да го кара по-спокойно.

В началото на годината, когато подаде оставка като премиер заради масовите протести през февруари, Бойко имаше сърдечни проблеми. Той дори на два пъти полежа в елитната болница „Лозенец“. После се оказа, че лично шефът на правителствената клиника проф. д-р Любомир Спасов – хирург, известен с трансплантациите на органи, му е предписал хапчета. Бойко трябвало да ги пие цял живот ако иска да не го боли глава, да не се чувства замаян и да не ускорява пулса. Освен това на Борисов най-категорично му било забранено да се натоварва физически, да играе мач и тенис, дори да пуши пури.

Бойко не слуша лекарите, вярва повече на иконите
Бойко не слуша лекарите, вярва повече на иконите

Половин година по-късно шефът на ГЕРБ въобще не се сеща за лекарските препоръки, категорично ги пренебрегва и няма сила, която да го накара да си пие лекарствата. Запознати с навиците му разкриват пред журналисти, че той още преди месеци е изхвърлил в боклука рецептите и блистерите с хапчета. Освен това Бойко наддаде и на килограми, което е особено противопоказно при хипертония.

„Какво да го правя – не ги пие! Като съм до него и му ги бутна в ръката, ги взима, но иначе забравя. Маха с ръка и казва, че е добре“, ядосва се сестра му Краси.

Въпреки лекарската препоръка да не се товари физически и емоционално, Бойко се картотекира тези дни като професионален футболист от „Витоша“ (Бистрица). Като се знае колко е предан на бистришките тигри, като нищо ще излезе на терена като професионален играч в мачовете на „Б“ група. Какви хапчета за хипертония и сърце да пие, обясняват негови познати, той е напът да постави рекорд като най-възрастен професионален футболист в историята на родния спорт. Президентът на клуба от Бистрица Славчо Галев също мята съчки в огъня – той вече се произнесе пред медиите, че Борисов няма цена като играч и за нищо на света не би го трансферирал в друг отбор.

Близки на експремиера, загрижени за състянието му, деликатно се опитали да му намекнат, че не е първа трябва да се грижи повече за здравето си, отколкото за егото си. Всеки, който е виждал и чувал публичните му изяви, може да си представи какъв отговор са получили от него.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *