Шамшала излезе охранен от затвора

Валери Ненов - Шамшала
Валери Ненов – Шамшала

  Бившият бос на „Велбъжд“ (Кюстендил) Валери Ненов – Шамшала вече е на свобода. След две години и седем месеца, прекарани зад решетките за финансови измами, кюстендилският баровец беше освободен от затвора в Бобов дол.

Шамшала изглеждал доста охранен, очевидно не е карал само на затворническа чорба, разказаха свидетели. На портала го чакала цяла група авери, предвождани от бившия му партньор Росен Васев. Посрещането било като на закоравял пандизчия – с лимузина, пура и бутилка вино.

Изненадата на задната седалка пък била фолкзвездата Елеонора, само по рокличка. Цялата група заминала да пирува в Кюстендил. Говори се, че разпивката се проточила два дни, през което време Шамшала няколко пъти си поръчвал момичета на повикване.

Ненов бил като разгонен жребец, тъй като в затвора изкарал продължителни сексуални пости.

Валери Ненов - Шамшала
Валери Ненов – Шамшала

Бившият общински съветник, войвода от ВМРО и кредитен милионер бе осъден в началото на 2011 г. за имотни вреди и измама за 40 000 лв и взети назаем с въвеждане в заблуда на медицинската сестра Капка Конявска. Тикнаха го за три години и половина в панделата, но сега го пускат предсрочно за добро поведение.

В затвора магариите на Шамшала продължиха, а по-рано тази година съкилийникът му Румен Методиев го наби. Причината беше, чe Ненов му обещал да го освободи по-рано срещу и онзи се подлъгал. Пред него Шамшала се представял за адвокат, макар че правата му да упражнява професията са му отнети.

Преди това Ненов, който не блести с много висок интелект, най-неочаквано се оказа с диплома на юрист, издадена от Югозападния университет в Благоевград. Другият му конфликт зад решетките бил с протежето на Братя Галеви – Апостол Чакалов – Тоци. Двамата се скарали кой да бъде кмет на затворниците в общежитието в

Затвора в Бобов дол
Затвора в Бобов дол

Самораново. Шамшала първо спечелил изборите, но след това осъденият за участие в престъпна група Тоци му отнел насилствено привилегията, разказват в Кюстендил. След излизането си от затвора Шамшала втрещи всички, че вече е нает за юрисконсулт на германска фирма с офис в София. Ненов се закани да съди държавата в Страсбург и обеща скандални разкрития за съдебната система.

Говори се, че Шамшала се заканил да се върне във футбола, като отново оглави „Велбъжд“. Той бе шеф на отбора от Кюстендил до 1998 г, когато го пипнаха, че си е прибрал 60 000 германски марки, предназначени за купуване на мач в Русе. Това вбеси спонсорите от ВИС-2. Говореше се, че заради измамата Шамшала е ял толкова бой, че след това две седмици лежал повит в овчи кожи.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *