Чиновник окрал книги за 1 млн. евро

Чиновникът свил над 5хиляди книги

Чиновник от министерството на науките в Хесен е забогатял стабилно, като крадял масово книги от библиотеки. При направена проверка в жилището на крадеца на книги са открити над 5 хиляди ценни книжа, чиято обща стойност е приблизително 1 млн. евро. Разкритието на невижданата по рода си  кражба води своето начало от края на миналата година, когато библиотекар към замъка Аролзен отчита, че липсват няколко ценни научни книги.

Германски чиновник задигнал книги за над 1 млн. лева

В този момент обаче никой не се усъмнил в местния научен служител, на който всички вярвали безапелационно и не го заподозрели дори за миг. Едва с течение на времето хората, които работят в библиотеката в замъка забелязали, че книги изчезват именно след визитата на въпросния чиновник. Тогава дирекцията на библиотеката свиква тайно съвещание и решава  да сложи камери, за да се увери, че не греши.

Въпреки че вече подозирали,  кой е извършителят на крупната кражба, когато го пипват на местопрестъплението,  всички са смаяни от изобретателността на научния работник, който бил напъхал по джобовете си 53 книжки. Всички откраднати книги са редки и  изключително ценни трудове по естествознание, геофизика и минералогия.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *