Пенсионер с размерите на бебе стана рекордьор на „Гинес”

Най-ниският човек в света

Пенсионер с размерите на малко бебе бе коронясан за най-ниския човек в света. Екип от експерти призна официално рекорда на 72 годишния Чандра Бахадур Данджи от Непал, който се издига от земята на едва 54. 6 сантиметра.

Отличието на новия шампион бе връчено лично от шефовете на „Гинес” в Катманду, Непал. По този повод Чандра заяви:

„Аз съм много щастлив. Сега искам да пътувам из целия Непал, както и да посетя много чужди страни”

Данджи получи цели два сертификата от книгата на рекордите. Единият удостоверява, че той е най-ниският жив човек в света, а другият доказва, че той е човекът с най-нисък ръст, който въобще е регистриран в историята на „Гинес”.

Най-ниският човек в света

Рекордьорът живее в отдалеченото планинско селце Римколи, заедно с по-малкия си брат и неговото семейство. Невероятно е, но всичките му пет братя са с нормални размери, а самият Чандра няма никакви здравословни проблеми. Заради височината си обаче той никога не е работил извън къщи и до момента е вършил само домакинска работа.

Говорителят на „Гинес” споделя: „Досега ръстът на Чандра беше само едно бреме за него. От този момент нататък той силно се надява, че новата му титла ще промени изцяло съдбата му”.

Чандра има глава с нормален размер и дори редовно се бръсне, но неговото тяло е невероятно малко. Той открадна рекордът за най-нисък човек от Джърни Балоуинг от Филипините, който е висок точно 60 сантиметра.

Сега Чандра се надява, че ще се срещне с министър – председателя, но споделя, че преди това иска да завърти главата на някоя симпатична мома, за която да се ожени.

Виж видео:

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *