Хонорарите на Веско Маринов плащани от Българския спортен тотализатор

Веселин Маринов

  Сладък живот си живее чучулигата на родната полиция Веселин Маринов. Покрай близките си отношения с вицепремиера Цветан Цветанов певецът от Полски Тръмбеш се е уредил с тлъст спонсор в лицето на Българския спортен тотализатор. Така все по-обедняващите ахмаци от електората пускат фишове по градове, села и паланки, а Веско Маринов пее и се весели срещу рекордни хонорари, осигурени с държавни пари.

Певецът вероятно е единственият тотомилионер който няма нужда да пуска фиш. Тотото, което зарибява милиони граждани с неизменната си реклама „Печелиш и ти, печели и спортът“, сега скандално е заделило от народните пари за неспортсменското му турне по българското Черноморие. Подобно спонсорство няма аналог в историята на българската култура и на българския спорт.

След грандиозния концерт през зимата в НДК под наслов „Един мъж на 50″ Веселин Маринов от края на юли започна да се поти по черноморското крайбрежие. Както се обяснява на страницата му във Фейсбук, харесвана от 461 души, концертите щели да бъдат безплатни. Те щели да представят пред широката публика 23-тия му албум. Името „Един мъж на 50″ пък е директна кражба на заглавието „Мъжът на 60″, с което преди две години композиторът и певец Стефан Димитров издаде албум.

Сладникавият певец на „Горчиво вино“ вече се лее по площадите на курортните градчета от Балчик до Китен. С билети са само концертите му във Варна и в Бургас. Но Веселин Маринов не разчита на билети от концерти, както колегите си, а на доброто приятелско рамо на Цветан Цветанов.

Вътрешният министър не само плати с пари на данъкоплатците за кичозния химн на МВР, но пълни цели автобуси с полицаи и роднините им да слушат съкровените душевни трели на Маринов.

Читател от Пловдив пък се оплака, че за четвърти път неговият шеф във фирмата плаща билети на всички свои служители, за да ходят на концерт на Веско. „Вече му знам песните наизуст. Писна ми от този. Пак обаче ще трябва да ходя, защото ще си изгубя работата.“

Веселин Маринов обаче е с широко сърце.

Той уреди и композитора Тончо Русев с пари за концерт по повод 80-годишнината му.

Неотдавна авторът на музиката на „Нашата полиция ни пази“ призна, че именно момчето от Полски Тръмбеш му поръчало да напише химна. Пак то превърна концерта на Тончо Русев в гербаджийско сборище. Венец на вечерта бе писмо от Бойко Борисов, в което премиерът благодари за песента. Присъствалите останаха с впечатлението, че тя е най-великото нещо, което композиторът е направил в живота си.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *