Цветан Цветанов нареди да го хвалят в два документални филма

Цветан Цветанов

  Скандална поръчка от страна на МВР възмути телевизионери от БНТ, след като стана ясно, че държавната телевизия ще финансира с двеста хиляди лева два филма, поръчани лично от Цветан Цветанов. Така МВР шефът става българският аналог на световноизвестния продуцент Джери Брукхаймър.

Разликата е само в това, че Цветанов прави помен с чужда пита, защото парите са на българските данъкоплатци. За одобрението на МВР докумен-талистиката не е имало художествен съвет, нито конкурс, нито каквато и да било процедура, полагаща се по закон. Цветанов еднолично е посочил както и авторите на продукцията, а държавната телевизия се е наела да я изпълни безропотно, което не се е случвало от времето на Живков, твърдят ветерани от „Сан Стефано“.

Филмите би трябвало да са документални, но всъщност ще отразяват правилната гледна точка – тази на МВР – по знакови дела. Едното е „Наглите“, а другото все още не е ясно. За сценарист и на двата филма Цветанов е посочил журналиста от вестник „24 часа“ Слави Ангелов. През последните години Ангелов работи по-скоро като пощенска кутия на службите, отколкото като журналист. Колеги от вестника са свидетели как Цветанов лично е диктувал статии на Ангелов по телефона, а МВР го използва винаги, когато трябва да наложи своя версия за даден случай, например с прословут.

Когато се налага, Слави Ангелов бива активиран в сутрешните блокове на телевизиите, за да „пусне“ удобната на полицията версия за дадено престъпление, без значение дали тя има нещо общо с истината, или не. Ангелов ще се радва на изключителен бюджет от по 100 000 лева на филм. Това са суми, за които професионални документалисти от БНТ само могат да мечтаят. В замяна на това той ще похвали работата на МВР по някои от знаковите дела, измислени от Цветан Цветанов, който се явява като един от най-мощните външни продуценти в родния ни медиен бизнес.

Всичко това щеше да е много хубаво, ако Цветанов финансираше филмите с парите на тъста и тъщата си, а не с парите на българския данъкоплатец, жертва на ежедневна битова престъпност и катаджийски рекет, който плаща по 80 лева на година, за да гледа БНТ, коментират стари телевизионни зевзеци в кафенетата около „Сан Стефано“ 29.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

5 Отговора за "Цветан Цветанов нареди да го хвалят в два документални филма"

  1. бг   03.08.2012 at 13:34

    комедия

    Отговор
  2. Снежана   26.08.2012 at 14:27

    Е, к8акво от това, че ЦЦ си е поръчал два филма, които ние да му платим? Тези управляващи си присвоиха държавата, разпищолиха се като невидяли, самозабравиха се. Премиера пък използва правителствения самолет като частно превозно средство. Пък и народа е собственост на властта и поради тази причина, ако не слуша ще му дърпат каишката като на личните им кучета. Ама така е! когато простака получи власт и пари, той губи всякаква мярка.

    Отговор
  3. я па я   28.09.2012 at 13:12

    Поведението на тримата глупаци – ТИКВАТА, ЦВЪ ЦВЪ И ДЯНКОФФ отдавна не е нагло – то е завършена диагноза, благодарение на която, те трябва да бъдат въдворени в специализирана клиника – да ги лекуват, а след това в специализирания съд – да ги осъдят на десетки години затвор!!!!!!!!!!!!!!!! Тяхното вече няма граници!!!!!!!!! :((((((

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *