Нико Тупарев се готвел да пробие в чужбина като крупие или масажист

Нико Тупарев

  Наричат Нико Тупарев властелин на реалити шоуто. Колкото и да не искат, дори най-отявлените врагове на мастития продуцент не могат да отрекат, че той е първият, успял да лансира популярния развлекателен формат сред българските зрители. Това натрупва състояние от милиони приходи в банковата му сметка и утвърждава името му сред тези на най-успешните родни продуценти.

В публичните среди Нико Тупарев е известен с това, че мрази да дава интервюта. Старае се да стои „на сянка“ и далеч от медийното внимание. Всеки от публичните му ходове е добре премерен и обоснован. Не обича да говори напразно, а служителите в компанията му знаят, че ядоса ли се за нещо, няма мърдане и гневът му със сигурност ще се излее върху всички.

Кариерата на мастития продуцент на „Биг Брадър“, „Стани богат“, „ВИП Дене“, „Стар Академи“, „Вкусно“ и ред други формати от екрана, започва през далечната 1992-ра.

По това време Нико е напорист 20-годишен младеж, следващ икономика в частен бизнес колеж в столицата. Виждайки какво е положението в страната и преживявайки т.нар. Луканова криза, той категорично решава, че бъдеще у нас няма.

Нико Тупарев с Катерина Попова, нейната дъщеря и синът Тома

 Набелязва си като ново отечество Австралия и започва подготовката си за емигриране в страната на кенгурата. Изкарва курсове по бридж и за масажист. Убеден е, че ако не пробие като крупие в казино, ще може да припечелва масажирайки заможни госпожи в някой СПА хотел в Сидни или Мелбърн например. Родителите му са против да замине, но той хич не се вслушва в напътствията им. Години по-късно Нико признава, че никога не се е разбирал с тях и особено с баща си.

„Липсва ми комуникацията с родителите ми. Нашите са ме създали доста късно, така че в момента баща ми е прехвърлил 70-те. Мисля, че сме загубили доста от това, че никога не сме си говорили по мъжки, защото възрастовата бариера е голяма и няма как да я прескочим“, позволява си да сподели в рядък момент на откровение Тупарев.

В крайна сметка, намеренията на младежа да замине за Австралия не се осъществяват. Когато се явява на интервю за виза, планът му бързо е разконспириран и той получава категоричен отказ за документа, без който не може да замине.

„Като 20-годишен щях да ходя в Австралия. Бях изкарал курсове за масажист и по бридж. Не ми дадоха виза. Това, което имах шанс да постигна тук, надали щях да осъществя в чужбина. Убеден съм, че и там щях да успея, но по друг начин“, признава Тупарев.

След като се разделя с мечтата да стане богат емигрант, амбициозният Нико решава да изпробва късмета си на родна земя.

Кандидатства и е нает на работа в българското представителство на „Пепси“. Мениджърите толкова го харесват, че само няколко месеца по-късно 20-годишният младок става шеф на рекламния отдел на компанията.

 От тук насетне животът на Нико тръгва в правилната посока. По служебна линия се запознава с Димитър Митовски и няколко години по-късно двамата заедно с Димитър Гочев и Росен Цанков (доведен син на Ламбо – б.а,) основават продуцентска компания на име „СИА“. Първият им телевизионен продукт е „Вкусно“, което и до днес се радва на популярност от ефира на БНТ.

„Време разделно“ за четиримата съдружници настъпва през лятото на 2006 г.

Тогава те се готвят да стартират поредния сезон на „Биг Брадър“ и водят усилени преговори с Нова. За разлика от аверите си Нико хич не е съгласен с условията, поставени им от тогавашния изпълнителен директор на медията Павел Станчев. Виждайки, че интересите му не се зачитат, Тупарев призовава Митовски и останалите да оттеглят предложението си за формата. Те обаче отказват. Без да се колебае повече, Нико се оттегля от „СИА“.

Без неговото присъствие поредният сезон на „Биг Брадър“ се оказва тотален провал. На следващата година Митовски се оттегля от Нова, а шоуто отново е поверено в лицето на истинския му властелин Нико Тупарев.

През това време обаче продуцентът не се е оттегля от бизнеса. Напротив основава новата компания „Олд скуул“, която ръководи и до днес.

Последните формати, които тя продуцира, са сериалът „Отплата“, българският вариант на „Женени с деца“, а според слуховете и поредният сезон на „ВИП Брадър“ идната есен.

Днес Тупарев отново е в блестяща форма и според мълвата дори е успял да се откаже от свой ужасяващ порок, който го дърпаше назад. През следващия тв сезон той ще бъде основният продуцент, който ще захранва пазара с интригуващи продукции.

 

Подарява кола на Миа Сантова

От няколко години Нико Тупарев дели общ покрив рекламната шефка Катерина Попова. Двамата нямат брак, но са родители на тригодишен син на име Тома. От първия си брак дамата има дъщеря в тийнейджърска възраст, която също живее с тях. Половинката на Тупарев има собствена рекламна агенция, а преди броени дни отвори арт магазин в центъра на столицата.

Преди да срещне Катерина обаче, Нико изкара бурна връзка с Миа Сантова. Любовта на продуцента и водещата на ТВ 7 започва преди десет години, когато тя все още е звезда на Нова. Нико и Миа стават гаджета почти от пръв поглед, а пръст в сватосването им има самия Ники Кънчев, който по това време води „Стани богат“.

Докато е с красавицата, Тупарев я дарява с какви ли не подаръци. Най-големият от тях е автомобил от серията на БМВ „Мини Купър“, който тя кара и до днес.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *