Марихуаната в Уругвай става легална! Пускат я на свободна продажба в държавните магазини!

Трева

Уругвайското правителство е обявило плановете си да продава марихуана на гражданите, за да измъкне печалбата от ръцете на наркодилърите.

Новаторската идея означава, че правителството ще може да продава дрогата на пълнолетни, които са се регистрирали в специална база данни. Така служителите ще могат да следят сделките на дилърите и печалбите ще отиват за рехабилитация на наркоманите. Ако бъдат одобрени, плановете подкрепени от  администрацията на президента, ще направят Уругвай първата страна в света, която да продава марихуана на собствените си граждани.  Според министъра на отбраната на Уругвай, Елевтерио Фернандес Уидобро това е борба на два фронта- срещу употребата на дрога и срещу трафика. Забраната на някои наркотици предизвиква повече проблеми от самите тях, продължава министърът. Плановете са били

ганджа

посрещнати със смесени чувства от уругвайските граждани. Според някои, хората, които пушат марихуана няма да си я купуват от държавата, тъй като ще изпитват недоверие.   В последно време в Уругвай, който е една от най-безопасните държави в Латинска Америка е имало няколко престрелки на банди и конфискация на кокаин, което поражда значителна загриженост за сигурността и удря по и без това падащата репутация на управляващата партия на президента Мухика. Убийствата също са се увеличили двойно за една година.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *