Ето го изгрева на Марс! (снимки)

Изгревът на Марс

Роботът изпратен от НАСА на Червената планета, Кюриосити изпрати първите кадри от първите си снимки от Марс. Машината успя да кацне на Марс успешно в понеделник сутринта.

От първите снимки можем да видим, Слънцето, планината Маунт Шарп, както и

Планината Шарп

кратерът Гейл. Изглежда и на Червената планета има изгреви и залези и те са все по-близко до човечеството и то благодарение на  марсохода „Кюриосити“. Сега можем да погледнем към нашата планета през очите на марсианците. Марсохoдът на НАСА  ще остане на Марс цели две години. Планината Шарп е висока пет километра на нея ясно се забелязват  дюни. Дупката, наречена Кратерът на Гейл и е с диаметър 154 километра, именно

Мястото където кацна марсоходът

там учените очакват да намерят някакви признаци на извънземен живот, пък било то й микроорганизми. Марсоходът сбъдва една стара, човешка мечта, а именно да разгледаме Марс близо. Това е планетата която най-много напомня на нашата Земя, легендите за нея датират от дълбока древност, дали ще открием най-накрая извънземни форми на живот тепърва ще разберем. А, сега да се насладим на разходката която ни предоставят фотосите на НАСА.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/UcGMDXy-Y1I

Още сензации:

loading...

3 Отговора за "Ето го изгрева на Марс! (снимки)"

  1. Стефан Яворов Цветков   09.08.2012 at 16:39

    Благодаря за публикацията изключително съм впечатлен от това, че ще може да се получи информация за Марс с този нов уред за изследвсания Кюриосити. Но все пак очаквам да се направи филм или да се разиска тази тема, да научим нещо ново. Срамота е да се занимаваме с ниски страсти и да гледам новината, че някой циганин отишъл в тоалетната и на закуска и на вечеря във facebook или съобщавана с голямо колколене в новините.

    Отговор
  2. Стефан Яворов Цветков   09.08.2012 at 16:43

    Ще каже някой ама с това се трупа рейтинг да го убие у рейтинга щом като е толкова културата. Това не са хора, а пъпеши. Една маймуна има повече култура. Марс и изследванията на Марс имат по- нисък рейтинг от циганите и тоалетната.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *