Докато бил между живота и смъртта, Багата видял светец облян в светлина

Благой Иванов - Багата

  Оцелелият по чудо ММА боец Благой Иванов – Багата е станал силно набожен след опита за убийството му. Това твърдят негови приятели, които придобиват първи впечатления за промяната в него, след като Багата излезе от болницата.

Багата бе намушкан с нож в бар „Домби“ в центъра на София. Лечението му продължи няколко месеца. Спортистът беше поддържан в изкуствена кома седмици наред, а над него бдяха десетки специалисти. Най-сериозно увреждане Иванов получил на белия дроб и имал тежи усложения с дишането.

Лекар от екипа, наблюдавал Багата, твърди, че още когато дошъл в съзнание, боецът говорел несвързано и разказал за впечатленията си от състоянието на кома. Човек от медицинския персонал твърди, че е чул как разказва за светец, облян в светлина, докато е бил на границата между тоя и оня свят. Когато дошъл окончателно в съзнание, все no-често го забелязвали да се кръсти.

Даниел Стефанов-Дъмпела

Багата е християнин, но преди това не е бил толкова силно вярващ. Днес бил убеден в съществуването на Бог и светците, които му помогнали да оживее.

Близките до спортиста са категорични, че след излизането от комата Благой е станал далеч по-смирен. Нямало и помен от гняв – единият от 7-те смъртни гряха. Точно затова и Багата нямал никакво намерение да отмъщава на душманите си. По думите му наказанието си щели да получат от Бог.

Междувременно стана ясно, че нароченият за пишман убиец на Багата – Дъмпела от „Люлин“, няма нищо общо с опита за убийство.

Той все още е в ареста, както и много други герои, обект на разследване от МВР и прокуратурата.

След оцеляването си Багата се превръща е поредния ъндърграунд герой, който се обръща към Бог, след като оживява по чудо.

Най-известен е случаят с мафиота Киро Японеца, който след двата неуспешни опита за атентат срещу него стана благодетел на църква и дори пастор.

Запознати с нрава на мутрите обаче са категорични, че при тях обръщането към Бог е предимно поза и трае само докато отминат здравословните им проблеми. Дали това ще се повтори и с Багата, времето ще покаже.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *