Ножът с който заколиха Багата – липсва! Дъмпела отървава решетките!

Благой Иванов - Багата

   Даниел Стефанов – Дъмпела, който намушка почти смъртоносно с нож в сърцето самбиста Благой Иванов – Багата след скандал за дрога в „Домби бар“, вероятно ще бъде оневинен в бъдещ съдебен процес – за опит за предумишлено убийство.

Месец след кървавата драма Багата все още е в изкуствена кома, а шансовете му да оцелее са нищожни. Уви, минимален е и шансът на прокуратурата да успее да докаже, че именно 23-годишният люлински гангстер Дъмпела е нанесъл фаталния удар с хладно оръжие.

Докато люлинският дилър на кокаин Дъмпела лежи в ареста, свидетели масово започнаха да се отричат от показанията си, че са видели нож в ръцете на разбойника. Сред ново появилите се очевидци е и охранителят от „Домби“ Пламен, който уверено твърди, че лично е проверил люлинския здравеняк Даниел Стефанов и петимата му придружители за оръжие при влизането им в чалга дискотеката, но нито един от тях не бил въоръжен.

Гардът не е пряк свидетел на клането, тъй като е охранявал на входа, но сексапилната адвокатка на Дъмпела Радост Караиванова е успяла да накара Пламен да си спомни за претърсването на люлинци близо месец след фаталния 26 февруари.

Показанията на охранителя не са ключови към делото, но са част от масовата амнезия или промяна в показанията на 17-те разпитани. От тях само двама са категорични, че Дъмпела е извадил нож, с който е наръгал Багата – това са самбисти от компанията на световния шампион по бойни спортове.

Други двама очевидци, които първоначално описваха с подробности как Даниел Стефанов е нападнал с нож в ръка Багата – Велко Гюров и Гроздан Найденов, пък сензационно се отрекоха от показанията си с мотив, че полицаи са ги принудили със заплахи да натопят Дъмпела.

Даниел Стефанов - Дъмпела

  Осем други свидетели твърдят, че Багата изритал в главата Дъмпела докато онзи си пиел водката в сепарето. Според твърденията на здравеняците от компанията на Дани, приятелят им е нямало как да намушка Багата, тъй като бил в безпомощно състояние след нападението над ММА боеца. Самият Даниел Стефанов е предоставил пред полицията медицинско свидетелство, според което има 9 шева на главата. Дъмпела обаче се предаде в МВР в присъствието на адвокат едва два дни след касапницата в „Домби бар“ и това кара разследващите да се съмняват, че медицинската експертиза е фалшифицирана.

Делото за убийство срещу Благой Иванов – Багата най-вероятно ще се води срещу неизвестен извършител и поради друга причина – липсва ножът, с който е бил наръган самбистът. След кървавото меле Дъмпела и аверите му избягаха, а с тях изчезна и хладното оръжие, което едва ли някога ще бъде открито.

Юристи с опит в подобни дела са категорични, че заради оскъдните доказателства и свидетелски показания на принципа „дума срещу дума“ Дъмпела ще бъде оправдан. Те припомнят провала на процеса за убийството пред дискотека „Амнезия“ в Студентски град, както и скорошното скандално оневиняване на касапина и „Сми“ Илиян Тодоров заклал с ножа си хоке-иста Кирил Въжаров и авера му Васил Александров.

Впечатляващ детайл е, че адвокат Радост Караиванова, прочула се с това, че се залюби с наркобоса Илиян Варсанов, ще се възползва от мотивите на съдия Румяна Ченалова, постановила оправдателна присъда за касапина от дискотека „Соло“. В началото на седмицата Караиванова е изискала цялата документация по случая със сина на пернишкия БСП лидер и възнамерява защитната й пледоария да повтори мотивите, с които съдия Ченалова призна Илиян Тодоров за участник в мелето пред „Соло“, но не и за убиец на двамата младежи.

Същевременно източник от съдебните среди разкри, че арестуваният Дани Дъмпела е депозирал писмен сигнал в прокуратурата, че се страхува да не бъде убит от приятелите на Багата и затова предпочита да лежи в килията, докато случаят поутихне. Дъмпела се страхувал и от полицаите, в ареста някой му подхвърлил, че ченгета може да го самоубият като перни-чанина Стойчо Стоев – Чочо. Бащата на Багата – Сашо Сократ, е като баща на всички барети, тъй като близо десет години ги е тренирал на бойни изкуства, преди да бъде назначен на висок пост в ДАНС.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *