Вратата към Ада е в Туркменистан!

Вратата към ада е отворена!

На пръв поглед изглежда като сцена от научно-фантастичен филм, но тази огромна дупка в сърцето на пустинята Каракум не е последица от нападение на извънземните срещу Земята.

Всъщност това е кратер, направен от геолозите преди повече от 40 години и оттогава в него горят пламъци. Добре

поглед отблизо

дошли в Дaрваза, Туркменистан, или както местните я наричат Вратата на Ада.  Съветските геолози са пробивали в района през 1971 година и са попаднали на кухина, пълна с природен газ. Почвата под сондите пропаднала и се отворила дупка с диаметър 70 метра.  Уплашени от възможността дупката да изпуска отровни газове, екипът от учени я запалил. Те сметнали, че огънят ще изконсумира цялото количество горива за няколко дни, но и до ден днешен огънят гори. Пламъците хвърлят златни отблясъци, които могат да се видят от километри.  Мястото е на около 260 километра от Ашхабат, столицата на Туркменистан. През април 2010 година, президентът на Туркменистан е наредил дупката да се затвори, но това все още не е направено. Областта разполага с богати залежи на нефт и природен газ.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/aDJ8XUghYXw

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Вратата към Ада е в Туркменистан!"

  1. Само какви снимки, във всяка една страна си има своите уникални кътчета.не знаех, че съветските геолози са пробивали в района през 1971 година и са попаднали на кухина, пълна с природен газ. Почвата под сондите пропаднала и се отворила дупка с диаметър 70 метра. Уплашени от възможността дупката да изпуска отровни газове, екипът от учени я запалил.Кадрите които ни показвате наистина приличат не знам дали на ад, но на нещо доста страшно.Благодаря ви за статията стан ами доста любопитно и ще потърся повече информация относно тази тема.

    Отговор
  2. Да си призная останах малко в шок като видях целият този клип и като прочетох статията и аз да съм била там щях доста да с изплаша и да отида доста на далеч от тази дупка. Все пак е възможно дупката да изпуска отровни газове,и това, че са я запалили и тя така е пламнала показва че е имало някакви.На скоро гледах по тези Дискавърите,които има по кабелните, че дори и под леда може да се запали огън, заради корените на растенията и техните все още вещества които са се замразили под земята.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *