Бойко Борисов направи футболиста Владислав Стойков – Лито областен управител

Премиерът Борисов назна­чи свой съотборник от сел­ския отбор „Витоша“ (Бистри­ца) за областен управител на Кюстендилска област.

„Оказва се, че в България не са важни нито образованието, нито про­фесионалният опит, а дали ри­таш футбол с премиера“, ко­ментират в града. Назначени­ят по шуробаджанашка линия губернатор е 37-годишният Владислав Стойков – Лито. До­сега е работил в Инспекцията по труда в столицата. Такова е и образованието му – завър­шил е машинно инженерство в Техническия университет, има и специализация по „Инженер­на безопасност“ от Минногео-ложкия университет.

 Далеч  по-богата е  обаче футболната му биография – ритал в кюстендилския отбор „Велбъжд“, играл е и в „Лев­ски“, ЦСКА, „Славия“ и „Локо­мотив“. Върхът на спортната му кариера е, че е бил про­фесионален футболист в отбо­ра на МВР, който се пръкна по времето, когато Бойко Бо­рисов беше главен секретар. Оттогава Владислав Стой­ков – Лито, станал част от премиерския антураж. Не пропус­кал събота и неделя да поиг­рае заедно с премиера про­словутите мачлета, разказват отлично запоз­нати. Временният областен управител на Кюстендил Дани­ела Годинова подаде остав­ка, а Борисов веднага я разписа

 Тя обяви, че се оттегля, за­щото от общинското ръковод­ство на ГЕРБ в Кюстендил й оказват натиск и я притис­кат да подписва незаконосъ­образни решения. Предишни­ят поставен от ГЕРБ облас­тен управител, Любомир Анчев, се оттегли от поста, след като прокуратурата го обвини в опит да ощети държавния бю­джет с 486 530,79 лв. в полза на фирма.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Бойко Борисов направи футболиста Владислав Стойков – Лито областен управител"

  1. Дук Лито Атреидес   22.03.2012 at 21:10

    Този е също и внук на известния партизанин Стоян Лудев

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *