Причинява ли стресът побеляване на косата

stres-byala-kosa

Белите коси обикновено се появяват при хора между 30 и 60 годишна възраст. Всеки космен фоликул има обвивка от меланин, който определя цвета на косата. С остаряването, меланинът бавно изчезва, поради което косата започва да посивява.

Косата, в която има малко меланин, става полусива. А тази, в която не е останал никакъв, става бяла. При някои деца се появяват бели косми, но това се дължи на наследственост.

Известно е, че пушенето, витамин Е и ехинацеята предизвикват ранно побеляване. Стресът е популярен причинител на ранна поява на бяла коса, но според доста лекари, това не е вярно.

„РЕСТАРТ 1- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ БЕЛИ КОСИ! ВИЖ ТУК:

byala-kosa-saveti

Бяла коса и стрес

Някои доктори смятат, че стресът може да унищожи производството на меланин в корените по- бързо. Трудно да измерим колко точно сме стресирани в ежедневието си. А белите коси се появяват в различни етапи от живота на човек. Но ако ви притеснява снижаването в производството на меланин, ограничавайте цигарите, внимавайте с приема на витамин Е и на ехинацеята.

Тъй като не е доказано дали стреса причинява побеляване, няма еднозначно решение на проблема.

Стресът обаче може да навреди много на здравето ни в други направления – високо кръвно, сърдечен пристъп и пр. Ако стресът е неизменна част от ежедневието ви, консултирайте се със специалист как да го преодолеете.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *