5 мита за първите бели коси

Белите коси не нищо повече от косми, които са загубили меланина и затова растат в този цвят. Нека разгледаме кои са митовете за белите коси, за да не се плашите, когато се появят първите.

byala-kosa-ayurveda

5 . Ако отскубнете бял косъм, на негово място ще пораснат 2 – 3 нови бели косъма.

Много често сме чували това твърдение, но то е напълно погрешно. Косъма расте от космения фоликул и няма как от един корен да поникнат няколко косъма. Отскубването на един бял косъм няма да засегне косата, която се намира около него, така че няма да се появят нови сиви или бели косми.

„РЕСТАРТ 1 – 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ БЕЛИ КОСИ! ВИЖ ТУК:

4 . Стресът причинява побеляване. Появата на бялата коса се дължи на изцяло физическо фактори. Ако сте вpobelqla-kosa ситуация на стрес, няма да се появи бяла коса поради тази причина, а поради съвсем други фактори.

3 . Излагането на слънце води до повече бели коси. Според нови изследвания, причината за обезцветяването на косата е увеличаването на хидрогенния пероксид , който се произвежда в повече в остаряването. Така че излагането на слънце не причинява избеляване на косата.

2 . Боядисването увеличава броя на белите косми. Също погрешно твърдение. Обезцветяването на косъма започва от корена. Когато си боядисваме косата не се намесваме в растежа на косата, нито пречим на космения фоликул, така че боята няма как да влияе на побеляването.

1 . Пушенето ускорява побеляването. Според няколко изследвания, пушенето освен че причинява проблеми с белия дроб и здравето като цяло, причинява остаряване на кожата и косата.

Ако пушите и не искате да побелеете, спрете цигарите, тъй като са основните причинители на остаряването и на появата на бели коси след 30 години.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *