Причинява ли носенето на дънки целулит?

celulit-danki

Почти няма жени по света, които да се похвалят, че нямат целулит. Но какво причинява появата му: Храната? Дрехите? Гените? Едно от най- популярните твърдения е, че носенето на дънки е сред причинителите на целулит. Дали имаме основания да се притесняваме? Мит или истина?

ПРИЧИНИТЕ ЗА ЦЕЛУЛИТА

Преди да започнем да нищим въпроса дали дънките причиняват целулит, трябва да уточним кои са най- честите причини за появата на косопад. Основната е генетичната предразположеност , т.е,. ако майката има и дъщерята ще го има.

Процесът на остаряването и храненето са други фактори, които водят до образуване на целулит по краката, корема и дупето. Също повишаване нивата на естрогена и липсата на тестостерон.

„БИО- КОД“ – ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК:

celulit-prichini

А ДРЕХИТЕ?

Друга от причините е стегнатото бельо. Всяка дреха, която е прилепнала по тялото ни, може да причини появата и развитието на целулит, но най- вече стегнатото бельо. Причината е, че спира кръвообращението, спира достъпа на кислород до съединителната и друга тъкани.

Но какво да кажем за дънките? Според специалистите, прилепналите дрехи имат само временен ефект върху тялото. Но не могат да доведат до постоянното развиване на целулита.

Бельото е друг въпрос, особено еластичното, което стяга определени зони на тялото.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *