Как де се предпазим от вредното действие на захарта и алкохола по Коледа

koleda-hrana

Знаете ли, че захарта не само побавя килограми към талията ни, но и ускорява отпускането на кожата и появата на бръчки? А че прекаляването с алкохол освен че унищожава неврони и причинява махмурлук, ускорява състаряването? Предлагаме ви практични начини да избегнете ефекта от консумацията на много захар и алкохол.

Прекаляването със сладко и питиета е един от най- лошите подаръци за Коледа, съветват ни експертите. Не само добавят мазнини по тялото ни, но и ни състаряват. Предлагаме ви 4 съвета как да избегнете тези грешки:

1. Избирайте. Не консумирайте храни с висок гликемичен индекс в едно и също хранене. Например, или картофите от Коледния обяд, или сладкишите за десерт. Не консумирайте алкохол и захарни изделия на един прием. Винаги избирайте само единия вариант.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

koleda-trapeza
2. Компенсирайте празничните дни с диетично хранене. След няколко дни на обеди и вечери с висок гликемичен индекс (с въглехидрати и захар), е препоръчително един, два или три дни да консумирате храни, които са богати на антиоксиданти и действат срещу подуване.
3. Пазете се с храни, които изхвърлят токсините от тялото, които се съдържат в алкохола. Трите най- ефикасни са:
– Куркума. Предпазва черния дроб от алкохола и намалява нивата на кръвната захар. Консумирайте я самостоятелно: в чаша вода разтворете ¼ кафена лъжичка куркума и пийте всеки ден по веднъж в празничните дни.
– Свежи ягоди. Включете на закуска 125 грама ягоди в дните, в които ще ядете повече.
– Артишок. Съдържа два мощни антиоксиданта, които предпазват черния дроб и помагат за възстановяването на тъканите.
4. Използвайте натурална козметика за лицето си. Така най- бързо ще върнете свежия вид на кожата си.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *