Как да се депилираме със самобръсначка

Бръсненето на краката или под мишниците може да е сериозно изпитание, особено ако използвате самобръсначка. Ако обикновено се депилирате по този начин, но не сте доволни от резултатите, прочетете следната статия, която ще ви избави от множеството ви съмнения.

brasnene-depilatsiya

Започнете с мокра кожа

Като намокрите кожата, ще улесните бръсненето и ще намалите риска от раздразнение. Затова, намокрете кожата си, поне 5 минути преди да започнете.

Изберете най- добрия сапун за вашия тип кожа

Може да се изкушавате да грабнете първия сапун, който ви попадне, но ако не е за вашия тип кожа. Ако не изберете правилния сапун, е по- вероятно да се порежете и да раздразните кожата си.

За да го избегнете, изберете формула с масло от ший или хидратиращ крем, който да предпази кожата. Ако кожата ви е чувствителна, избягвайте формулата с оцветители или парфюм. Използвайте неутрален сапун, най- добре с глицерин и без аромат.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

brasnene-jena

Пазете самобръсначката си

Ако самобръсначката ви е започнала да ръждясва, бръсненето няма да особено приятно. Най- добре ги сменяйте след еднократна употреба. Ако не минавате много през едно и също място по време на бръснене, кожата ви няма да е толкова раздразнена.

Как да действаме

Започнете от прасците и с продължителни и нежни движения давайте нагоре. Проверявайте с ръка дали сте отстранили космите.

Бръсненето на мишниците е по- сложно, защото космите не винаги растат от една страна. Затова, минете във всички посоки. Кожата трябва да е опъната, за да няма опасност от порязване.

След като приключите, не забравяйте да хидратирате кожата си.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *