Храни за стегната кожа

Опуснатата кожа е резултат не само от възрастта, но и от лошите навици, например неправилното хранене.

Говорим за отпускане, когато се появява загуба на тонуса на влакната на дермиса и на мускулите. Т.е., намаляват характеристиките на еластичността.

stegnata-koja

СТЕГНАТА КОЖА  ОТ ВСЕКИ ЗАЛЪК

Правилното хранене не само ни кара да се чувстваме добре, но и да изглеждаме здрави. Ето кои храни ще са ви най- полезни срещу отпуснатата кожа:

1. Краставица. Състои се от 90% вода, което означава, че ще хидратира тялото ви. Краставицата е богата на ензими, които помагат на кръвоносните съдове на дермиса.
2. Зехтин. Възстановява влажността на кожата и благоприятства възстановяването на клетките, като ги предпазва от преждевременно остаряване.
3. Бадеми, орехи и шамфъстък. Заедно или по отделно, намаляват окисляването на клетките. Правят ги еластични и ги предпазват от възпаление.

„БИО- КОД“ – ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК:

portokali
4. Портокал, лимон, грейпфрут. Тези цитруси са богати на витамин С, колаген и протеини, които са важни, за да имаме стегната кожа.
5. Маслини. Богати са на омега- 3 и омега- 6, които регулират холестерола, съдържат витамин А, който помага за възстановяването на тъканите.
6. Моркови. Съдържат много бетакаротени, които са идеални срещу отпуснатата кожа на лицето и предпазват от образуването на ранни бръчки.

Храненето е много важно за здравето на кожата.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *