Грижи за кожата след депилация

Независимо дали използвате кола маска или самобръсначка, кожата остава наранена и много суха след депилация. Ако е по- чувствителна и без естествената си защита (космите), се излага не неблагоприятни външни фактори, като слънцето например.

sled-depilaciya

След депилацията е добре да вземем студен душ или да използваме студени компреси (дори ледени кубчета, обвити в плат), за да успокоим раздразнената кожа и да затворим порите. Може да използвате различни видове хидратиращи кремове, било то домашни или купешки. Важното е да съдържат съставки, които омекотяват.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

На тоалетката в спалнята или в банята винаги се старайте да имате крем с малко от карите (ший), бадемово масло, чаено дърво или алое вера. Ако използвате първия вариант, първо го разнесете върху дланите си преди да го поставите на депилираната зона, за да се загрее и да попадне по- добре в порите. Това облекчава кожата, заради отпускащите и успокояващи свойства. Повтаряйте нанасянето 1- 2 пъти дневно, особено ако имате суха и лющеща се кожа.

depilatsiya-nachini

Други подходящи кремове са тези с жожоба и шипка, които са много подходящи при белези и за лечение на кожата. Много жени предпочитат етеричните масла за омекотяване на зоната. Продуктът трябва да е за чувствителна кожа, без алкохол и без парфюм. Неутралният сапун също помага за хидратирането на кожата и за избягване на зачервяването.

След като я подсушите и я хидратирате добре, кожата трябва да почива. Никакви прилепнали дрехи, които могат да я раздразнят, трябва да може да диша както трябва.

Ако кожата ви много се зачервява след депилация, може да използвате малко мляко, което да нанасяте с тампон върху кожата.

Избягвайте грим, ексфолианти, слънце, топлина, дезодоранти и сапуни с парфюм.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *