6 навика, които забавят метаболизма и пречат да отслабнем

Чувстваме се потиснати, нервни, постоянно качваме килограми – тези проблеми често се дължат на лоши навици, които влияят на метаболизма. Ако не се справим с тях, можем да стигнем до сериозни здравословни проблеми заради наднорменото си тегло.

baven-metabolizam

За да се чувстваме пълни с енергия и в добро настроение, тялото ни трябва да функционира добре. Затова трябва да се научим да избягваме факторите, които засягат метаболизма ни.

„ТОП СИЛЕТ СЛИМ“ – ЗА МЕТАБОЛИЗЪМ НА МАКС! ВИЖ ТУК

1 . Живот в стрес. Постоянно състояние на тревога и нерви произвеждат кортизол, хормон, които се образува в надбъбречната жлеза и е свързан с контрола на теглото. Има пряка връзка между нивата на психологически стрес и дейността на надбъбречната жлеза. Живеенето в състояние на постоянна тревожност може да предизвика наднормено тегло.

2 . Застоял начин на живот. Правенето на упражнения ускорява метаболизма и го поддържа така известно време. Правенето на сутрешна тренировка може да ви помогне да топите повече калории в началото, но сутрешният ви метаболитен импулс ще намалява, затова трябва да го правите постоянно. Застоелият начин на живот уврежда метаболизма и не ви позволява да топите мазнини. Затова човекът, който тренира, може да яде повече от застоелия, но да не напълнява.

3 . Липса на сън. Тялото ви има нужда от сън 7- 8 часа през нощта, за да изпълнява всичките си функции правилно. Постоянното безсъние вади метаболизма от контрол и вода до постоянно напълняване. Липсата на сън увеличаваnadnormeno-teglo инсулиновата резистентност и това се превръща в рисков фактор за диабет.

4 . Не се храните по определено време. Ядете, когато ви падне, бързате, не е балансирано, така може да разстроите метаболизма си и да се стигне до наднормено тегло. Не трябва да се стига до зверски глад.

5 . Редовна консумация на алкохол. Метаболизма на черния ни дроб съдържа ензими, които превръщат етанола в ацетат. Ако пием много и не оставяме време на ензимите да си свършат работата, концентрацията на ацеталдехид става много голяма, като води до гадене, потене, ускорен пулс и дискомфорт.

6 . Пушене. Намалява апетита, ускорява клетъчния метаболизъм, разходва повече енергия. Тялото усвоява никотина, като много често дори потта започва да мирише на никотин. Пушенето засяга нервните клетки и променя химическия състав на мозъка, като причинява щети на невроните.

Как да ускорим метаболизма. ВИЖ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/V0P3cCAO718

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *