3 начина предпазите Facebook акаунта си от хакери

Никога не позволявайте на нежелани елементи да ровят из личния ви профил

Наистина не е приятно, когато недоброжелателни потребители на Facebook имат достъп до личните ви данни. Дори да не опитват да откраднат номерата на банковите ви карти, достъпът до списъка с вашите приятели или снимките от последното пиянско парти, биха могли да станат страшно оръжие в ръцете им.

защита на фейсбук

Самият аз, преди два дни случайно попаднах в профила на някаква гореща гърла, която бе наблъскала албумите си със снимки, на които е откровено полугола. Шокиращото беше, че в раздел „Информация” гордо грееше надпис, че е служителка на Община Плевен и забележете – в „Отдел Култура”!!! Рамо до рамо с голите снимки имаше и такива от официални събития, които явно доказваха, че тази мадама реално заема някаква длъжност. Малко познавам този красив български град, но у мен моментално се породиха въпросите дали всички общински служители на тази администрация са толкова разкрепостени и ако са – как се грижат за опазването на културното ни наследство… Но да се върнем на темата.

3 начина да защитиш своя Facebook акаунт от неоторизиран достъп

Одобрение на снимки и публикации на които сте маркирани

Не можеш да забраниш на никого да те „тагва” в снимки или публикации, без да го блокираш напълно. Но за щастие можеш да настроиш акаунта си така, че да те информира и да изисква одобрение, когато някой се опитва да те закачи към нечие чуждо лице. Ето как става това стъпка по стъпка:

Настройки – Настройки на профила – Дневник и Отбелязване – Кой може да добавя неща в дневника ми ? – Преглед на публикациите, в които сте отбелязани, преди те да се покажат в дневника ви? – Редактирайте – Включено

Когато някой ви маркира ще получите предупреждение и вече сами ще решите дали да блокирате или позволите.

Сканиране за вируси

Експерти по интернет сигурност разкриват, че всички социални мрежи по подразбиране са незащитени. Това на практика значи, че ако имате някаква важна информация (номера на банкови карти, други лични данни), хакерите сравнително лесно могат да се възползват от това. Коя е най – добрата защита? В интернет има редица приложения, които могат се използват като антивирусен софтуер за Facebook. В Google просто напишете scan facebook for viruses и се възползвайте от предложенията.

Security Login с СМС уведомление

СМС уведомленията са чудесно средство за предотвратяване на потенциално хакване. Когато някой се опита да влезе във вашия Facebook профил, на мобилния телефон ще получавате известие. Как става настройката:

Настройки – Настройки на профила – Мобилен Facebook – Въведете вашият мобилен номер

Върнете се в Настройки на профила – Сигурност – Известия при влизане – поставете отметка в квадратчето Есемес/пуш-известие

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *