10 съвета за грижи за косата през зимата

kosa-prez-zimata

1. Хидратация. Важна е през всички сезони. Външните фактория влияят върху косата, дори да е студено. Въздухът, дъждът, дори снегът, могат да увредят косата ви. Затова не трябва да пропускате хидратацията, на основата на маски и масла.
2. Подходящ шампоан. За всеки тип коса се използва определен шампоан. Ако не използваме правилният, това ще се отрази на косата ни. Определете типа коса, която имате, и употребявайте подходящият за нея шампоан.
3. Топлинни уреди. През зимата не можем без тях, особено без сешоара. Няма начин за излезем навън с влажна коса. Подсушавайте косата си първо с кърпа, преди да минете към сешоара. Използвайте продукти срещу високата температура на уредите.
4. Домашни рецепти. През зимата имате повече време, за да опитате различни рецепти. Така ще подобрите значително състоянието на косата си.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

kosa-zima

5. Избягвайте наелектрезираната коса. От студа и уреди като сешоара, косата лесно се наелектрезира, особено при по- сух климат. Използвайте ампули или спрей срещу наелектрезиране.
6. Косопад. Косата страда от косопад при всяка смяна на сезона. Има голямо разнообразие от продукти, които можете да използвате, за да се справите с проблема.
7. Мокра коса и ниски температури. Не е шега, че на ниски температури косата ви може да се заледи. Особено, ако има повече пори.
8. Маски за коса. След лятото е правилното време да си правите маски, които да възстановят косата и да я подготвят за зимата. Кератиновите терапии са много полезни.
9. Подстригване. Направете си хубава прическа за зимата: така ще отстраните провисналите краища от лятото, връхчетата ще са в перфектно състояние и няма да ви създават проблеми през зимата.
10. Правилно хранене. Важно е за да имаме здрава и красива коса. Хората, които са подложени на стрес или не се хранят правилно, имат тънка, чуплива и безжизнена коса.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "10 съвета за грижи за косата през зимата"

  1. Eli   07.12.2014 at 23:15

    Бих добавила и да се използват продукти на натурална основа. Преди да открия серията на Desert Essence използвах такива в които има химия и косата ми цъвтеше и се омазняваше бързо.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *