Как да се предпазим от косопада

За да имаме здрава и красива коса не е само въпрос на шампоана, който използваме. Здравата и красива коса е резултат от различни фактори, като храненето, емоциите, околната среда, физическата активност, здравето. Косопадът засяга все повече хора, а много от тях са жени. Стресът и напрежението все повече се отразяват на здравето и външността ни.

kosopad-saveti

Косата ви става все по слаба, безжизнена, без блясък, а ситуацията се влошава. Ето няколко важни съвета за възстановяване на косата и предпазване от косопад.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

1. СКАЛП. За да имаме красива коса, скалпът ни трябва да е здрав. Това се постига най- вече с хигиената. Редовното миене на косата, което придружаваме с масаж с пръстите, са много препоръчително. Мийте косата с лек шампоан. Шампоаните, които съдържат алое вера, жожоба, мед, овес и билки като розмарина, ще ви свършат добра работа.
2. КРЪВООБРАЩЕНИЕ. Няма да има смисъл от доброто хранене и приема на полезни вещества, ако кръвообращението ви е лошо. Затова, се старайте всеки ден да се движите много, запишете се да тренирате, например.maski-za-kosa Преди да заспите, легнете за известно време на наклон, като краката ви се намират над сърцето. Дишайте дълбоко и отпуснете скалпа като му правите масаж.
3. ДИЕТА. Включете в храненето си храни, богати на цинк, като аспержи, целина, картофи, смокини, патладжани и др. Лешниците, орехите и соята пък са богати на мед. Авокадо, бирена мая и овес също са много полезни за косата, както и рибата.
4. РЕСАНЕ. Отделяйте по 20 минути дневно, за да си решете косата, с наведена глава. Така ще подобрите кръвообращението.
5. ЕМОЦИИ. Когато усещаме слабост или недостиг, изпадаме в ситуации на стрес, тревожност и нервност. Това се отразява на косата, като задушава малко по малко космения корен. Когато след силно напрежение започнем да се отпускаме, можем да усетим напрежението в скалпа. Също така, избягвайте да четете или учите много време, защото това също изморява главата.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *