Семейни войни причиняват инфаркт

Честите семейни конфликти са сред основните фактори водещи до инфаркт. Това издадоха от Асоциацията по кардиология в София и допълниха, че в тази връзка прошката е най – силната мярка за превенция на сърдечни болести.

семеен скандал инфаркт

„Научете се да прощавате, пропускайте случайно казаните думи покрай ушите си и скоро ще откриете, че животът ви е станал по – красив и лесен. Какво сте казали или са ви казали в момент на афект не е толкова важно, защото ако не се обичате просто няма да бъдете заедно. Оказването на постоянен натиск върху партньора е вредно както за жертвата, така и за агресора”, споделя д-р Николай Петров.

Експертът допълва, че членовете на семействата при които скандалите са ежедневие, много по – често страдат от болки в гърба и главоболие (основни признаци на стрес и психическа умора). Ако ситуацията се запази за дълго време по този начин, трябва или да се научите да прощавате, или да се разделите.

„Хората прощаващи различията страдат по – малко от депресия, рак или болести на сърцето. При положение, че помните всяка грешка на партньора си и я вадите от гардероба при поредната свада, най – много ще страдате самите вие. Защото сърцето и психиката са си ваши, а тормозът удря по тях като с огромен чук”, казва още д-р Петров.

Изводът от всичко казано дотук е, че експлозията от отрицателни емоции води до високо кръвно и нестабилна психика, отслабена памет и невъзможност за концентрация. Вие сами решавате как ще живеете.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *