Безвредни цигари изобретиха в Америка

Американци измислиха безвредни цигари

Учени от университета в Ню Йорк откриха метод, чрез който да премахнат отровата от цигарите, съобщават американски медии. Според запознати, изобретението може да доведе до драстично намаляване на рисковете от тютюнопушене и рязко подобряване на здравословното състояние у редовните пушачи.

Изследователите успели на създадат суперфилтър, който всъщност ще предпазва хората от отровите в тютюна. Те използвали естествени антиоксиданти, които значително занижили нивата на канцерогенните вещества. Основно били използвани екстракт от гроздови семки и веществото ликопен, което се намира в червените плодове и зеленчуци. При експериментите станало ясно, че имплантирането във филтъра на тези вещества намалява в пъти вредата от цигарения дим.

Доматите намаляват риска при тютюнопушене

На този етап обаче, пред масовото производство на вълшебните филтри стоял сериозен проблем, който е в твърде високата цена. Заради това работата продължава, като учените се надяват, че ще съумеят да измислят алтернатива, която е също толкова ефективна.

Специалистите споделят, че има два основни начина, по които могат да бъдат приложени на практика резултатите от проведеното изследване. Първият е във филтрите на цигарите да се добавят ликопен и гроздови семки. Вторият метод е доста по – опростен и според него, заклетите пушачи просто трябва да си набавят по – голямо количество ликопен, чрез завишен прием на червеноплодни зеленчуци и плодове, или чрез хранителни добавки.

Виж видео:

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *