12 самоубийства на полицаи крие МВР!

  „Положението с кадрите в МВР е под всякаква критика. В системата се назначават на работа връзкари, комисиите си затварят очите, че хората не са читави, никой не следи психическото здраве на служителите. Знаем, че отгоре мълчат за много престъпления на висши служители на МВР, както и за самоубийства. Правят го, защото ще гръмне международен скандал.

Никой не обърна внимание, че за последните 3 години е поставен абсолютен рекорд на служители в полицията, които се самоубиха по различни причини – твърди служител във Вътрешното министерство, който работи по набора и подбора на кадри. Той прогнозира, че ако положението остане същото, няма гаранция, че утре някой униформен няма да изперка и да започне да стреля на месо в мола например.

По негови данни само за последната година са се самоубили 12 полицаи. Най-фрапиращ бил случай със служител на „Криминална полиция“ от София. Разузнавачът с малко име Николай се застрелял навръх имения си ден през декември миналата година. От върховете на МВР наредили случаят да се покрие, защото ставало въпрос за тежка семейна драма. Истината се оказала съвсем друга. Ченгето научило, че по петите му са хора от „Вътрешна сигурност“ заради сигнали, че дава информация на престъпници, които трябва да лови.

Случаят така и не се разчува, защото засягал и шефове на криминалиста от СДВР, които също били набъркани във връзки с бандити. Според източниците ни в МВР никой не следял и за психическото състояние на дългогодишните служители, много от които би трябвало да получат помощ, а често и дисциплинарно уволнение и разследвания срещу тях.

„Случаят с убийството на момичето в Ловеч е показателен в това отношение. Въпросният служител, Иво Маринов, не е имал никакви качества да носи униформа. За толкова години в МВР няма постижения в работата си, не е бил мотивиран, но навсякъде парадирал, че е полицай. Всъщност е охранявал РПУ-то. Там дават дежурства на най-некадърните служители, а често и това е наказание за тях.

Истината е, че хора като Иво Маринов са хиляди в нашата система. И няма механизъм, по който да ги махнат, а и не искат“, продължава източникът ни, който разказва с тъга за състоянието на системата. Ченгето Иво Маринов хладнокръвно застреля Ивелина Славчева пред дискотека в Ловеч, защото момичето отказвало да ходи с него. За него има данни от години, че тормози жени, но никой в системата на МВР не си мърда пръста и не взима мерки.

Последният случай пo другия голям проблем за МВР освен бандитите в униформа, особено в последните години – самоубийствата на служителите, е отпреди седмица. 42-годишният Николай Ников от дирекция „Миграция“ се самоубива със служебния си пистолет, защото е закъсал с плащането на кредити. Човекът се оплаквал на колегите си, че води мизерен начин на живот и семейството му гладува. 23-годишният Николай Емануилов от Русе също избра смъртта преди месец пред реалността на работата в МВР. Той се хвърли от 6-ия етаж, защото бил хванат да кара пийнал.

През лятото двама полицаи се самоубиха в Пазарджик, а според източниците ни броят им е достигнал 10 само за последната година, но МВР усилено крие този факт.

На протестите си пред сградата на Вътрешното министерство редовите полицаи още веднъж изразиха недоволството си от ниските заплати и условията на труд, но шефовете им така и не ги чуха. Както вече бе писано в пресата преди месец, исканията им за по-добри условия ще бъдат парирани, като Цветанов прехвърли вината върху Симеон Дянков и така се оправдае, че няма пари.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *