Убийството на лихваря Васил Донев – Доневио – още неразкрито

Васил Донев - Доневио

  Убийството на лихваря Васил Донев – Доневио от Банско продължава да бъде неразкрито и по него не се работи точно година след бруталния разстрел на бандита, научихме от достоверен източник.

Той бе направен на решето от автоматични откоси близо до Банско, докато пътува с джипа си.

В същото време свързваният в погрешна посока с разстрела Евелим Банев – Брендо очаква присъда в Италия за наркотрафик. Според запознати с отношенията в ъндърграунда има връзка между ареста на Брендо и разстрела на Доневио и той минава през задържания по време на операция „Кокаинови крале“ Иван Еринин – Големия Джипс. Дълго време се лансира версията, че Донев е свидетел по делото на Брендо и той е дал информация за каналите с кокаин, които движи от Латинска Америка към Европа.

Евелин Банев - Брендо

Според запознати от региона ченгетата умишлено не са работили по версията, че Донев е дал информация за нарковръзката на Иван Еринин – Големия Джипс, а не срещу Брендо, с когото не се познават.

Еринин и Донев са бивши съдружници и приятели. Година преди разстрела на лихваря отношенията им се влошават – заради пари.

Доневио е убит точно един месец след арестите на Брендо и Иван Еринин.

Иван Еринин бе освободен от съда в Италия през март тази година и се прибира в България. Вече усилено се говори, че е дал показания срещу останалите „кокаинови крале“, включително и Брендо като анонимен свидетел.

Иван Еринин - Големия Джипс

Приятели на Доневио са убедени, че той е убит, за да се скъса връзката на Еринин с „кокаиновите крале“, за да може последният да стане анонимен свидетел срещу Брендо. Факт е, че Големия Джипс продължава да е на свобода и да твърди, че няма нищо общо с трафика на кокаин.

Така остава загадката кой уби Васил Донев, чийто разстрел развенча мита за борбата с организираната престъпност на ГЕРБ.

Бизнесът му със заведения и хотели в планината вече е разделен между наследниците и кредиторите му, а Иван Еринин и брат му вече нямат конкуренция там. Хора от Банско твърдят, че Еринин се движи инкогнито и с охрана, заради страх от отмъщение, но не от хората на Васил Донев, а от тези на Брендо.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *