Дясната ръка на Брендо, Жоро Шопа, го предал на ченгетата!

Евелин Банев - Брендо

 Кокаиновият крал Евелин Банев – Брендо, който бе арестуван преди месец заедно с още 30 души от маститата си наркоорганизация, е поверил бизнеса с трафик на кокаин и контрабанда на цигари и оръжия на дясната си ръка Георги Семерджиев – Жоро Шопа.

Адютантът на Брендо е сред малцината от могъщата организация на Банев, който нито е арестуван, нито пък са му повдигнати обвинения. Това породи мълвата в ъндърграунда, че Жоро Шопа е пропял срещу съратника си и че ще бъде таен свидетел на прокуратурата в задаващия се знаков процес срещу мафиотския бос Брендо. След задържането на Брендо обаче Жоро Шопа често е засичан на срещи със съпругата на Банев – Моника Добринова, както и със сестра й Деси, която бе съпруга на разстреляния Косьо Дишлиев. Шопа снове между курортното селце Лозенец и София, а според полицейски източници, адютантът на кокаиновия крал преди около седмица е летял и до Милано.

Илиян Цолов

Мълви се, че Жоро Шопа се е опитвал да търси подкрепа от италиански босове на мафиотския клан Ндрангета и да убеждава партньорите на Банев, че издънката не идва от българска страна и че всички арестувани нашенци ще си мълчат и ще отказват да сключват споразумение с прокуратурата. Опасенията на италианските наркопартньори на Евелин Банев са, че срещу по-леки присъди той и сподвижниците му могат да натопят знакови представители на Коза Ностра, както и главни доставчици на кокаин от Перу, Колумбия и Бразилия.

Георги Семерджиев – Жоро Шопа активно се опитва да прикрие следите и на чутовното богатство на съученика си от Тополовград Брендо. За отрицателно време всички топ имоти на Банев по Черноморието са били прехвърлени на офшорни фирми, дори къщата на наркобоса в квартал „Павлово“ вече се води собственост на офшорна фирма от Лихтенщайн.

Георги Семерджиев - Жоро Шопа

Преди около месец, малко преди Брендо да бъде арестуван, неговият сподвижник се е опитвал да издейства американска виза за себе си и за Банев. Жоро Шопа има племенник, който от години живее в Америка и който е свързан с прането на пари на кокаиновата мафия. Родственикът на Семерджиев е замесен и в аферата с брокера от „Креди Суис Юлиян Цолов, която разтърси Америка преди 3 години.

Юлиян Цолов, за когото в България е публична тайна, че е свързан с препиране на десетки милиони евро от кокаинови сделки на Евелин Банев – Брендо, бе арестуван през пролетта на 2009 г. в испанския град Марбеля.

Бившият борсов посредник от „Уолстрийт“ Юлиян Цолов бе обвинен от американските власти в измама на клиенти на стойност внушителните 400 милиона долара.

След като бе задържан, Цолов се призна за виновен по обвинение, че е отклонявал пари на клиенти на „Креди Суис“, които е инвестирал в съмнителни проекти.

Целта на финансовите операции била да се омешат гангстерски капитали с чисти авоари на заможни американци и по този начин пътят на наркомили-оните на Брендо да не бъде проследен.

Миналото лято Юлиян Цолов бе осъден на едва 5 години затвор в Америка, след като сътрудничи на американската прокуратура и обвини своя колега от „Креди Суис“ Ерик Бътлър за инициатор на измамата. До голяма степен ниското наказание на 40-годишния Юлиян Цолов се дължеше на обстоятелството, че щетите, претърпени от клиентите му, не бяха доказани. Неофициално се мълви, че Цолов е съумял да препере над 40 милиона евро на Евелин Банев и на италиански мафиоти, като влагал парите им в ценни книжа, обезпечени със студентски заеми.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Дясната ръка на Брендо, Жоро Шопа, го предал на ченгетата!"

  1. Жоро   13.11.2012 at 10:24

    Отдавна голяма част от имоти, коли и заведения са сменили освен собствеността си, а така също и формата си, тоест и вида си и не могат да бъдат първо локализирани на този етап, второ атакувани по какъвто и да е начин.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *