Свидетели топят Тишо Боксьора за убийството на Боби Цанков, за да прикрият участието на Малкия Маргин

  Екстрадираният от Лондон Тихомир Георгиев – Боксьора е натопен от кошаревски свидетели за убийството на радиоводещия Боби Цанков, научихме от достоверни източници, запознати с разследването. Бившият бодигард на Златомир Иванов изчезна от България дни след убийството на Боби Цанков в центъра на София през 2010 година. Преди смъртта си Цанков направи разкрития за връзки на ъндърграунда с политическата класа. Един от обектите на книгите му е Златко Баретата, който е основен конкурент в наркобизнеса на аверите му Клюна и Демби.

След убийството на Цанков и бягството на Боксьора въпреки присъдата му за убийство в прокуратурата се явил свидетел който разказал как точно Тихомир Георгиев е ликвидирал Цанков по поръчка на Златко Баретата. Според запознати това е опит да се покрие участието на Малкия Маргин, който е друг от заподозрените за мократа поръчка и също е избягал от България по мистериозен начин.

Боби Цанков

Дълго време разследващите нищили версията, че Боксьора е убил радиоводещия по заръка на Баретата, но тя се оказала напълно погрешна.

Боксьора наистина е бил бодигард на Баретата, но е изхвърлен от организацията му, след като прави гаф и след това дори става свидетел срещу бившия си работодател.

През 2007 година, когато още е във „Фирмата“ на бившия командос, той убива наркодилъра Емил Герасимов от Момин проход, но е имал поръчка само да го сплаши. Ченгетата разкриват престъплението и го арестуват. Докато лежи зад решетките, вече е „разжалван“ от Баретата, който също е притиснат заради организирана престъпна група за разпространение на наркотици.

Златомир Иванов - Баретата

„По това дело Боксьора предава Златомир Иванов много преди 2010 година, когато е убит Боби Цанков, и няма логика, докато са в лоши отношения, да кроят заедно планове, и то за мокра поръчка“, разказва адвокат.

След като разказва за организацията на Баретата пред ченгетата, по време на съдебното дело той се отрича от показанията си защото го е страх от отмъщение. Освен това от прокуратурата не му предлагат защита, за да свидетелства. Всичко това мотивирало Тихомир Георгиев – Боксьора да изчезне от България и да се установи в Лондон. Той беше заловен там още преди година и едва преди дни е върнат у нас, за да излежи 15-годишната си присъда за убийството. Междувременно името му се замесва в още убийства, които не са разкрити от МВР, а според съпругата му е притискан и да дава показания срещу редица обвиняеми, които дори не познавал, като сделка за свободата си.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *