Янко Ваташки – Лудия осъди България за милиони!

Янко Ваташки - Лудия

  Страшилището от близкото минало Янко Ваташки – Лудия е завел рекорден брой дела срещу държавата, научихме от юристи.

Той е в затвора с присъда от 7 години за отвличане на арабин, който се е занимавал с наркоразпространение. Според Ваташки той е невинен и няма доказателства по делото които да го сочат за извършител на престъплението. Дори отвлеченият не е посочил Лудия като похитител. Ваташки е арестуван десетки пъти за различни престъпления като грабежи, измами и рекет. Всичките му дела обаче завършват с оправдаването му освен това за отвличането на чужденеца. Според адвокатите на Янко Ваташки, той лежи в затвора две години, след като е трябвало да го пуснат на свобода.

Ваташки има и здравословни проблеми, свързани с тежка форма на диабет. Заради това е заплашен от пълно ослепяване, а зад решетките не бил лекуван адекватно.

Това е една от причините Янко Ваташки да съди прокуратурата по над 10 дела за причинени щети. Той е завел искове за обща сума от над милион. Според юристи има голяма вероятност да спечели някои от тях, особено тези за условията в затворите.

Гневът на Янко Баташки е насочен основно срещу прокуратурата, защото не го пускат да се лекува в специализирани болници извън затвора и защото не му позволяват да му внасят храна за диабетици отвън.

„Янко вече не е страшилище. Същият дивак е, но вече не тормози останалите затворници. Ония порно клипове с Цигулката бяха в знак на протест срещу условията в затвора. Той често обявява и гладни стачки, но няма ефект от това. Затова се е амбицирал, чете закони и наредби и води дела срещу държавата в лицето на прокуратурата. Убеден е, че рано или късно ще ги спечели и ще живее добре с парите от обезщетенията, които ще му изплатят, както стана с тези, които бяха съдени за убийството на Луканов“, разказва бивш пандизчия, който е лежал с него в Централния софийски затвор.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *