Масово крадат BMW-та под носа на МВР

  Епидемия от кражби на беемвета залива страната през последния месец, разкриват познавачи на процесите, които текат в автомобилния бизнес. Всяка сутрин само в столицата изчезват по 15-20 коли от авторитетната немска марка.

Бумът в кражбите настъпил, след като на 6 октомври влязоха в сила изисквания за махане на застрахователните стикери по стъклата на автомобилите. Вече е категорично забранено да се поставят лепенки, от които се вижда името на застрахователната компания на автомобила. Глобите са от 50 лева за шофьорите. Далеч по-солени са за застрахователите – между 30 и 60 хиляди лева за първо нарушение, ако поискат да се сложи стикер, и до 120 хиляди лева – при повторно.

Немските коли станаха лесна плячка

Веднага след като се махнаха стикерите, се разшаваха крадците, разказват потърпевши. В министерството на Цветанов обаче били напълно безпомощни пред новата вълна от автокражби. В „КАТ – Пътна полиция“ имало яко набиване на канчетата на персонала, но без резултат. Ченгетата само регистрирали задигнатите коли, но досега не е заловена нито една от престъпните групи. Те нямали общ център, пред който да се отчитат, а всяка банда била свободен електрон и работела сама за себе си.

Източниците обясняват, че откраднатите беемвета се пласират по няколко направления. Една част от тях се разфасоват на части и така ги продават. Други директно заминават за чужбина. Трети от откраднатите коли набързо се записват на нови собственици. В това отношение престъпниците са силно облекчени.

Те изкарват документ, че колата уж е ударена и е на части. След това я пререгистрират на новия собственик, без да я показват пред органите на КАТ.

Крадците са изключително улеснени в разбиването на защитите на колите от специални машинки, които се продават най-свободно в интернет. Тези устройства помагат беемвето да потегли буквално за 10 секунди. Най-скандалното е, че тези улеснения за бандитите се продават в интернет от една година и никой от МВР не си е направил труда да ги забрани. При това били изключително евтини, допълват източниците.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *