Левкемия покоси люлинският гангстер Мирослав Пелтеков – Мирката

Един от задържаните на 12 юли в операция "Разбиване" дилъри, които според МВР работят за Милослав Пелтеков - Мирката

  Люлинският разбойник Мирослав Пелтеков – Мирката се завърна тайно в България преди дни, се разбра от сигурен източник от неговото обкръжение.

Гангстерът, който отдавна е сочен от МВР като един от солидните търговци на дрога в София, е отседнал не в родния си квартал „Люлин“ 4, а в къща на свой съратник в „Симеоново“.

Изненадващото завръщане на Мирослав Пелтеков – Мирката в София обаче не бе най-големият сюрприз за неговите приятели и десетки служители в наркоорганизацията му. Оказа се, че през последните няколко месеца бандитът бори тежка болест – левкемия.

Заболяването му било открито при рутинни медицински изследвания от лекари в Амстердам, където Мирослав Пелтеков живее от ноември 2010 г. насам.

Христофорос Аманатидис - Таки

Изследванията установили, че клетъчната продукция на костния мозък на Мирката е поразена от моноцитна левкемия, която е сред най-трудно лекуваните заболявания от съвременната медицина. Тежката диагноза на люлинския наркобос лекарите в Холандия поставили в края на февруари, месеци преди футболистът Стилян Петров също да бъде поразен от левкемия, само че в по-лека разновидност на заболяването.

За разлика от Стилян Петров обаче, Мирослав Пелтеков не се лекува в лондонска клиника, а в Барселона, като до този момент лечението му е глътнало над 50 000 евро.

Наркобосът от „Люлин“ е преминал успешно първия етап на лечението, като организмът му бил третиран с цитостатици. За да бъде постоянно на разположение на лекарите, а и защото му харесал животът в столицата на Каталуния, Мирката е наел просторен апартамент в Барселона, а през есента възнамерява да си купи собствена къща в Испания.

Приятели на 32-годишния мафиот споделят, че пред тях той не давал вид на угрижен от жестоката болест и даже се шегувал с нея, като разправял, че в Испания му казвали Бланко – тоест Белия, заради избледняването на лицето и кожата му от третирането с цитостатици. В средата на август Мирослав Пелтеков се връща в Испания, където ще продължи лечението си. Бандитът не споделя колко време планира да остане в България и поради какви причини се е прибрал в родината.

Христо Вартерян – Ицо Исуса

Само преди десетина дни обаче част от най-оборотните дилъри от „Люлин“, за които от МВР твърдят, че работят под контрола на Мирослав Пелтеков, бяха задържани в акция „Разбиване“. Сред арестуваните е и отговорникът в отдел „Марихуана“ в структурата на Мирката – Марио Дългия, в чийто дом бяха открити 7 килограма марихуана, близо 300 грама кокаин и около 1,5 кг кокаин. Дилърите в организацията на Мирослав Пелтеков продават абсолютно всички видове наркотици, любопитен детайл е, че от месец търгуват и с хашиш – дрога, която в България никой не продава. Най-голям оборот в структурата на Мирката регистрират дилърите на марихуана (над 20 на брой), които дневно продавали само в „Люлин“ около 1500 пакета трева тип „холандец“ на цена 30 лева.

След ареста на Марио Дългия сектор „Марихуана“ е поверен на бивш боксьор с прякор Калинката. Отговорник за дилърите на кокаин е Гулията, който организира доставката на белия прах от Сърбия.

Сред задържаните от МВР при акция „Разбиване“ е бил и Росен Стъкларя, който обаче не бе обявен официално от полицията заради делото срещу Бандата на чуковете, по което той е защитен свидетел. Задържането на Росен Кръстев – Стъкларя се случило само дни преди да бъдат прочетени присъдите на хората на Таки и от прокуратурата помолили антимафиотите да не оповестяват официално ареста на Стъкларя, за да не бъде компрометиран съдебният процес срещу Бандата на чуковете, които в началото на седмицата получиха общо 29 години затвор за търговия с дрога.

Интересна подробност е, че само два дни след завръщането на Мирката, дясната му ръка Росен Стъкларя е бил освободен от ареста. По всяка вероятност той ще замине за Испания през есента, възползвайки се от програмата за защита на свидетелите, в която всеки момент ще влезе.

 

Брат му се снимал в “Троя”

Макар и само на 32 години, люлинският бандит Мирослав Пелтеков – Мирката е възприеман като ключов фактор в търговията с дрога от столичните криминалисти. Името на Мирката нашумя още през 2003 г, когато апартаментът му в „Люлин“ бе взривен по поръчка на неговия бивш приятел и съратник Ицо Исуса. Бомбеният атентат срещу Мирката бе заради отказа му да продава дрога за набиращата скорост организация на Таки.

В следващите години Мирослав Пелтеков се утвърди като основен конкурент и враг на Ицо Исуса и на Христофорос Аманатидис – Таки, твърди се, че над 10 дилъри на Мирката са били инквизирани от Бандата на чуковете.

Пелтеков инвестира спечелените от дрога пари в разнородни бизнеси, чрез фирмата си „МИ 11″ той се занимава дори с алтернативни енергийни източници, фирма за интернет кредитиране, бизнес с внос на модни Зстоки и дрехи втора употреба, както и пестициди за земеделието са другите бизнес начинания на Пелтеков.

Мирката е поверил част от капиталите си на по-младия си брат Александър, който върти бизнес с хранителни добавки и с фитнес оборудване. Любопитен детайл е, че братът на Мирката е учил актьорско майсторство и даже се е снимал в холивудската продукция „Троя“ с Брад Пит, където играе един от войниците на Ахил.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Левкемия покоси люлинският гангстер Мирослав Пелтеков – Мирката"

  1. mnogo ste zle   04.03.2014 at 17:10

    po malkia brat e miro, a ne sasho…. lele 6te umra ot smqh kato 4eta kakvi gi sa4inqvate

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *