Йоско Костинбродския скрил изчезналия герой на Карбовски

Йоско крие в дома си ключовите свидетели по делото срещу него братя Йорданови
Йоско крие в дома си ключовите свидетели по делото срещу него братя Йорданови

  Изчезналият Ивайло Йорданов, който преди време призна в предаването на Карбовски, че е ограбил златото от две ромски гробници, е намерен. Оказа се, че той е скрит в дома на Йосиф Йосифов, по-известен като Йоско Костинбродския, в софийското село Безден. Мистерията около изчезването се разплете след публикация в пресата.

Неговият брат Игор разказа, че Ивайло е в неизвестност от 16 август. Той отишъл да дава показания като свидетел по делото срещу Йоско, който е обвинен, че ръководи престъпна група за разпространение на наркотици.

Ивайло влязъл в специализирания съд на ул. „Черковна“ в столицата и повече не излязъл. Притеснен, Игор подал сигнал в полицията.

След публикацията в пресата Ивайло се свързал с брат си. Оказало се, че веднага след процеса хората на Йоско го извели от съда тихомълком и го закарали в дома на боса си в с. Безден. В момента и двамата братя живеят в къщата. Тази благосклонност не е случайна. Ивайло е ценен свидетел за костинбродския тартор. Според неговите показания Красимир Цанов – Будин от Костинброд и Красимир Гочев – Шмид от Своге са подхвърлили наркотици в колата на Пламен Симеонов – Пуйката, който е член на бандата на Йоско.

Близнаците Ивайло и Игор се крият от бандата на Ицо Папата
Близнаците Ивайло и Игор се крият от бандата на Ицо Папата

Близнаците Ивайло и Игор Йорданови се прочуха, след като в предаване на Карбовски признаха, че години наред са крали и слугували на въпросните бизнесмени Красимир Цанов – Будин и Красимир Гочев – Шмит, които са тясно свързани с циганския барон Христо Върбанов – Ицо Папата. Братята обясниха, че по тяхна заповед близнаците ограбили гробниците на майката и чичото на кръвния враг на Ицо Папата – Любомир Илиев – Любо Къдравия.

Както призна в медийното пространство Игор, след предаването двамата с брат му живеят в страх заради разкритията си. „Като знам с какво скъпо оръжие разполагат Будин и Шмит, очаквам да ме свитнат всеки момент. Не смея да вървя по улицата, само се оглеждам като партизанин“, сподели Игор. Сега той е доволен, че живее в дома на Йосиф Йосифов в Безден, защото пред оградата на боса винаги е паркирана полицейска патрулка.

Игор и Ивайло са работили повече от 6 години за Шмид и Будин. Двамата братя са рецидивисти и след като излизат от затвора, попадат под крилото на бизнесмените. Така се заплитат и в обира на ромските гробници.

Будин и Шмит работят от години заедно с ромския барон Христо Връбанов – Ицо Папата. Имената на тази тройка периодично се появяват в криминалните хроники.

Христо Връбанов - Ицо Папата
Христо Връбанов – Ицо Папата

Игор още заяви, че поредицата престъпления – кражби и грабежи, извършени от бандата на Будин, Шмид и техния приятел Христо Върбанов – Ицо Папата и до днес е неразкрита, тъй като дебели връзки ги крепят в прокуратурата и МВР.

На 3 септември т.г. Апелативният съд в София потвърди 6-годишната присъда на Христо Върбанов по делото за изнудване на бившия началник на „Гражданска защита“ Никола Николов. Освен това той има 3 висящи дела и над 20 криминалистични регистрации. Въпреки това Ицо Папата е на свобода, коментират юристи.

Любопитно е също, че вече 14 месеца обвинителят от Градска прокуратура Стефан Рачев не може да намери време да напише обвинителен акт срещу Върбанов и неговата организирата престъпна група за изнудване на известен ромски бизнесмен.

В бандата участва и дъщерята на ромския барон. Младата жена скрила белязани пари в бельото си.

За бездействието на обвинението са сигнализирани два пъти главният прокурор Сотир Цацаров и неговият заместник Борислав Сарафов.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *