Ицо Исуса обявен за мъртъв

Христо Вартерян - Ицо Исуса

  Близките на издирвания наркобос Христо Вартерян – Ицо Исуса, го отписаха, научихме от приближени.

Дълги години той е дясна ръка на Христофорос Аманатидис – Таки в трафика и разпространението на наркотици.

Под негова команда са и наказателните бригади на Таки, които са известни с жестокостта си, чупенето на ръце и рязането на уши. Методите са прилагани на шанаджиите и дилърите от организацията, които не отчитат целите печалби или разреждат материала.

Ицо Исуса изчезва безследно малко преди Таки да избяга от България. Една от легендите в подземния свят носи, че той е предал наркоорганизацията, за да стане свидетел и да овладее пазара, но ченгета от ГДБОП, които са били на заплата при шефа му, са издали това. Оттогава Исуса е в неизвестност.

Христофорос Аманатидис - Таки

Другата версия е, че е избягал зад граница, но тя е по-малко вероятна. Причината е, че Исуса не се издирва от Интерпол, въпреки че го няма вече четвърта година. Това според приятелите му е сигурен знак, че е мъртъв.

„Живите са издирвани официално. Таки, братя Галеви, Симеон Слънцето, всички се издирват, но Ицо – не“, категорични са те.

Оперативна информация, че Исуса е мъртъв, има в МВР още преди 3 години, но заради близостта на Таки с полицаи, които работят по наркотрафика, версията не е разследвана и до реална следа не се е стигало.

Христо Вартерян е знаел и най-големите подробности около организацията на Таки. Двамата са я създавали още докато босът на ВИС 2 Георги Илиев е жив, а след това със сила я доразвиват, докато станат номер 1 на пазара, особено на кокаин.

Липсата на всякаква официална информация за съдбата му вече е отказала близките на Исуса да се интересуват какво се е случило. Те се надяват все пак от разследването на дейността на Станимир Флоров като шеф на ГДБОП да се появи версия защо изчезването му е обвито в мъгла.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *