Заплашват със смърт Николай Методиев – Пилето

Николай Методиев - Пилето

  Контрабандистът Николай Методиев – Пилето е спрял с тази престъпна дейност, след като е получил категорични заплахи, че ще го ликвидират, ако продължава да се меси в бизнеса, научихме от достоверни източници. Вместо това Ники Пилето навлязъл дълбоко в развлекателната индустрия и станал истински фактор в организирането на купони и светски партита в нощна София.

„Пилето е страхливец. Ако няма покровители, не може да вирее. Контрабандата на стоки от Китай вече е в други ръце. Преди години го заплашиха със смърт и оттогава не се меси в този бизнес. След това се пренасочи към нощния живот.

Държи заведение на бул. „Витоша“ в София, което беше взривено преди време. Там се събират столични бръмчалки, бизнесмени, политици… Говори се, че е станал и ВИП сводник, но без насилие, както е модерно сега. Силиконови красавици срещат богати чичковци в клуба с посредничеството на Пилето“, обобщава ситуацията посетител в заведението му.

Клубът на Ники Пилето дори правил отстъпки за най-оборотните красавици, докато чакат на бара поредния чичко па-ричко.

На Пилето обаче понякога му се налагало да става рано сутрин, защото наскоро в съда тръгна делото срещу него и още 17 души за контрабанда в особено големи размери. То е от 2003 година, когато все още Методиев върти международен транспорт. След акция на полицията в базата му в Долни Богров бяха открити контрабандни стоки за няколко милиона. Тогава Пилето работи под шапката на Константин Димитров-Самоковеца. Внася стоки от Китай през пристанище в Гърция.

За връзки в митниците ползва Цветан Василев – Цецо Хафти, който тогава е приближен на Косьо Самоковеца.

10 години по-късно хората от престъпната група на Пилето са разпилени по целия свят. Помагачът му Цветислав Кръстев живее и работи в Испания и не се е явил на първото заседание по делото. Друг от бандата Димитър Държанлиев е починал.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *