Големия Маргин се оттегля от престъпния бизнес

Красимир Маринов - Големия Маргин

  Красимир Маринов – Големия Маргин, вече напълно се е оттгелил от незаконния бизнес с наркотици, проститутки и ДДС далавери, твърди човек от бившето му обкръжение.

Той дори се съмнява, че Маргина е съдействал на МВР да разбият останките от престъпната му империя, за да се спаси от поредните разследвания, арести и съд срещу него.

Маргина се е простил и с официалните си бизнес занимания, като търговия с петрол, недвижими имоти, охранителна дейност и консултантски услуги.

„Те винаги са се водили на трети лица и той не е бил официално във фирмените регистри. Отчитаха му се до стотинка договори за охраняеми обекти, сделки със суров петрол и много други, за които малко хора знаеха, че са негови дейности. От две години насам подставените лица започнаха да се сменят. Мисля, че се откупи, защото и досега си живее спокойно и не го закачат“, разказва един от съдружниците в охранителния му бизнес чрез фирмата „Ви Ти Ай Секюрити“. Той обяснява, че Маргина наистина е тежко болен от дискова херния и рядко се движи без помощни средства.

Постепенното му оттегляне от официалния бизнес започна още с продажбата на дяловете му в голяма застрахователна компания. Дали заради налегналите го болежки, или заради натиска от властта, Красимир Маринов вече не е фактор в престъпния свят, нито в търговията и охраната на обекти, където винаги е била силата му.

Първо ченгетата разбиват групата около Маргина за ДДС измами.

Това се случва в началото на 2010 г. Тогава е закопчан Христо Халваджиев. С още 7 от хората му е обвинен в данъчни престъпления за десетки милиони. Въпреки че има пряка връзка между него и Маргина, босът от бившата силова групировка не е арестуван.

След това е разплетена и наркосхемата на Маргина. За кратко престоява в ареста заедно със Стефан Бонев – Сако и още 10 наркодилъри от средно и ниско ниво в София. Дни след това е пуснат, за разлика от другите, които още са в ареста. По делото срещу Сако Маргина ще е свидетел.

Последно бе арестуван бившият му съдружник и подставено лице в бизнеса с проститутки Росен Чолов, съпруг на актрисата Ирена Милянкова.

„Росен остана без покровител и го удариха. След като се разделиха с Маргина, опита да се отърка в силните на деня но не му се получи“, разказва източникът ни.

За да остане недосегаем, Маргина е пропял за подставените си лица, които са арестувани през последните години, убедени са бившите му сподвижници. Освен това се съмняват, че се е договорил на високо ниво с управляващите, защото имал уникалното качество винаги да се измъква сух от всяка ситуация.

„Войната в СИК отдавна приключи. Омразата между Маргина и Пашата, Маджо, Венци Стефанов е в историята още от времето, когато убиха Георги Илиев. Маргина беше голям приятел с него в последните месеци от живота му. Сега вече всичко е пари“, разказват запознати с живота на старите мутри.

Маргина е сред основните заподозрени и за ареста на Евелин Банев-Брендо в операция „Кокаинови крале“. За никого в ъндърграунда не е тайна, че дълги години Николай Маринов – Малкия Маргин, и Брендо са първи приятели и заедно въртяха трафик на дрога. Засичани са в не една и две разработки, но покрай връзките на Брендо в неса ДАНС винаги успявали да се разминат с арести на местна почва. Хората около Брендо отдавна имали съмнения, че изчезналият от България Николай може да пропее за каналите на Брендо, за да се спаси, но никой не очаквал, че иначе принципният негов по-голям брат Красимир може да съдейства на службите с информация.

Най-скандалното в биографията на Бойко Костов обаче е, че само допреди 25 години той е бил идеологически враг и борец на тихия фронт срещу хората, за които работи днес.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *