Веселин Христов – Паяка сложи ръка върху дрогата в София

Любомир Костадинов - Любо Младежа - част от обкръжението на новия наркобарон

  Христофорос Аманатидис – Таки отново подготвя наркомонопол в София, мълви се усилено в ъндърграунда. Макар наследникът на Георги Илиев във ВИС-2 отдавна да е извън пределите на страната, армията му от гангстери вече се стяга за кървави наказателни акции срещу конкурентни дилъри на дрога.

Новият бос на кокаина, номиниран от Таки и партньора му Къро, е 37-годишният Веселин Христов – Паяка. Русолявият мъж, който дължи прякора си на татуиран паяк на дясната си китка, вече се движи из София с десетина гавази и с две бронирани черни аудита. Мутрите на Паяка пък обикалят нощните заведения и предупреждават дилъри на кокаин, че или трябва да работят за люлинската организация, или ще бъдат жестоко инквизирани.

На шанаджиите е даден срок до 15 юли да напуснат доброволно бизнеса с наркотици, а ако дотогава не са го сторили, рискуват да останат без крайници и уши.

Весо Паяка отново връща позабравените пакети с кокаин „Оригинал“, които ще се продават срещу 150 лева за грам.

Христофорос Аманатидис - Таки

„Паяка привиква хората си в ресторант „Кумбаре“ в центъра на София, той живее над заведението на Пепи Лашов. Казват, че Таки му е подарил апартамента, който купил от вдовицата на Косьо Самоковеца“, разкриват източници от ъндърграунда.

В обкръжението на новия наркобарон често се забелязва Любомир Симеонов – Любо Чука, както и братовчед му Любо Младежа. Противно на мълвата обаче, Бандата на чуковете е пенсионирана и няма да ръководи наказателни акции. Сформиран е нов отряд за инквизиции на „Фирмата“, който се оглавява от Ради Каратиста. Под командването на Ради са двайсетина здравеняци, до един трениращи силови бойни спортове. Стряскащ е фактът, че гавазите на новия наркобос са въоръжени не с хладно оръжие, а с картечни пистолети.

„Всяка вечер идват да пият в заведението „Снейк“ – изсипват се 40 души с Весо Паяка, като повечето от мъжете ходят с бронебойни жилетки“, споделят клиенти на люлинското заведение. Преди седмица уплашени клиенти викнали полиция, но минута преди ченгетата да дойдат в заведението, бригадата скоропостижно се изнесла.

Според познавачи на подземния свят евентуален нов монопол на дрогата в София би могъл да се наложи изключително трудно. „По всяка вероятност целта на Весо Паяка е да контролира продажбата на наркотици в най-оборотните столични заведения в центъра, но това няма как да се случи, без да има кървава гангстерска война“, констатират криминалисти.

Според тях същинската битка за дрогата в столицата ще пламне през септември след приключването на летния сезон.

Люлинският бандит Паяка отдавна е попаднал в полезрението на МВР като човек, свързан с мафиотския бос Христофорос Аманатидис – Таки. През 2008 г. Весо Паяка бе сред арестуваните дилъри на дрога, работещи за боса на ВИС-2. Здравенякът обаче се отърва без присъда.

В подземния свят открай време коментират, че Веселин Христов е човекът, който разпореждал наказателните акции срещу шанаджии в разцвета на групировката „Фирмата“. Твърди се, че Паяка е дал зелена светлина за няколко брутални инквизиции над конкурентни пласьори на наркотици. Сред жертвите на наместника на Таки са Росен Кръстев – Стъкларя, зверски пребит на 24 януари 2009 г., както и Йоан Пецев, съратник на Мирослав Пелтеков – Мирката. В края на 2008-а Йоан оцеля по чудо, след като Весо Паяка и хората му го нападнаха с палки, боксове и ножове. След инквизицията Пецев заприличал на кърваво месо. Открити рани, счупена челюст, контузия на мозъка и два потрошени крака – така изглеждал човекът на Мирката след нападението на Паяка.

Източник от столичната полиция призна, че има индикации за подготвян нов наркомонопол.

„Преди две седмици арестувахме Веселин Христов – Паяка и няколко от хората му, но след 72 часа всички напуснаха ареста“, обяснява ченгето. От МВР ударно работят по бандата и според запознати вече дори имало приложени СРС-та.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *