Ангелинка на Косьо Самоковеца съди държавата, заради клеветите, че прала пари!

Ангелинка Димитрова

  Вдовицата на контрабандиста Косьо Самоковеца Ангелинка мисли дали да съди държавата за обвиненията, които й лепнаха след убийството на мъжа й в Амстердам. Константин Димитров-Самоковеца бе убит през декември 2003 г. в центъра на Амстердам. Тогава сериозно пострада любовницата му – моделката Цеци Красимирова. След убийството на боса срещу жена му Ангелинка тръгна дело за пране на пари, защото в обща фирма със съпруга си подписвала документи за внос на дрехи от Турция.

Косьо Самоковеца

Освен за контрабанда тя е подведена под отговорност и за пране на пари в мащаби, които са смешни в сравнение с тези, за които знаят службите, че се е занимавал покойният й мъж.

Няколко години Ангелинка се влачи по съдебните зали и накрая ВКС я оправда напълно. Според нейни близки тя не се е отказала да съди прокуратурата заради имуществените и неимуществени вреди, които е понесла от обвиненията. Според запознати с казуса на делото Ангелина Димитрова не била в час с делата на законния си съпруг, но формално се водела съдружник с него в една от фирмите му, с които той превозвал товари, преди да бъде обявен за контрабандист номер 1 в България.

Като законен наследник на имотите, оставени от него, тя не може да носи отговорност за действията му. Така ще падне и запорът на апартамента й в Лондон, наложен от комисията, която разследва незаконно забогателите.

Петя Славова

Преди да стартира съдебният натиск над Ангелина, банкерката Петя Славова си харесала хотела на Самоковеца на Боровец който вече е нейна собственост, спомнят си хора от бранша. Бизнес дамата, която е бивша сервитьорка, искала да лапне и жилището на Самоковеца на ул. „Граф Игнатиев“, както и апартамента в Лондон. Затова дълго време из храма на Темида витаят съмнения, че има натиск от нея да бъде осъдена Ангелинка, имотите й да станат собственост на държавата, а след това да ги придобие no-лесно и на безценица.

След оправдателната присъда Ангелинка като нищо може да оспори и придобиването на хотела „Константин палас“. Хотелът в Боровец беше харизан през 2006 г. на Петя Славова, която има интереси в туристическия бизнес.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *