Враговете на красивата кожа

Всички искаме да имаме блестяща кожа, но за да го постигнем, трябва да се положат някои грижи. Започва се още от превенцията и вниманието.

blestyashta-koja

ЗА ДА ИМАТЕ КРАСИВА КОЖА, ИЗБЯГВАЙТЕ:

Лошо хранене. Яденето на джънк фууд (храната в заведенията за бързо хранене основно) не само засяга външния ни вид, но и променя рН на кожата ни. Липсата на хранителни вещества лишава кожата от блясък, а мазнината причинява акне.

„БИО- КОД“ – ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК

Стрес. Стресовите ситуации засяга много неща като съня ни, поради което ни се появяват торбички под очите. Умората си личи по израза на лицето, а притеснението води до образуване на бръчки.

Колебания в теглото. Когато често има големи промени в килограмите ни – напълняване и отслабване, се засяга еластичността на кожата, което улеснява появата на бръчки и стрии.

Алкохол и цигари. Консумацията им засяга правилното снабдяване с кислород и кръвообращението, което се отразява в състоянието на кожата като придобива по- матов тен. zdrava-kojaКлетките остаряват по- бързо, кожата става суха и се наранява по- лесно.

Слънцето. Слънцето дразни кожата, образува петна и я изсушава. Може да доведе и до рак.

Замърсяването. Всички токсични частици, които се носят из въздуха, вредят на кожата, правят я суха и запушват порите, което може да ги инфектира и да причини по- сериозни проблеми.

Запек. Лошото функциониране на храносмилателния апарат може да причини натрупване на токсини в кожата, което се отразява във външния й вид.

Освен да избягваме вредните фактори и навици, за да имаме красива и здрава кожа, трябва да придобием по- здравословни навици – пиене на вода, правилно хранене и движение.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *