Как динята ни прави по- красиви – рецепти с диня

Всички знаем, че динята ни зарежда с много полезни вещества, хидратира ни и ни предпазва от напълняване.

dinq

Благодарение на допълнителната хидратация, която ни осигурява динята, когато е горещо, може да понесем по- леко жегите и да предпазим тялото си от тях. Ето как динята помага на външния ни вид:

1. Хидратирана кожа. Може да включите динята в ежедневието си, за да сте по- красиви – прави кожата много по- блестяща и здрава, защото съдържа най- много вода. Затова кожата ни е отлично хидратирана. Доставя ни и витамин А: помага да изхвърлим токсините от кожата и така изглежда много по- добре.

2. Динята върху кожата. Освен че е вкусен десерт, може да се възползвате от качествата й, като я нанасяте директно върху тялото. Изцедете сока от парче диня и го нанесете върху кожата си за няколко минути. После изплакнете с хладка вода. Кожата ви ще стане по- свежа и по- лъскава.

„БИО- КОД“ – ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК:

dinq-krasota

3. Натурален ексфолиант. Може да си направите маска с диня. Смесете парче диня с кисело мляко, разбъркайте добре и когато получите паста, нанесете върху лицето. Изчакайте 10- 15 минути и изплакнете с много вода.

4. Порите на лицето. Широките пори не са естетически приятни, бързо се замърсяват и инфектират. Динята може да ви помогне да ги затворите. За целта трябва да си приготвите крем от диня: смесете сок от деня с няколко намачкани листа от мента и ги разбийте с лед. Когато всичко е смесено, нанесете върху лицето.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *