Депилация със захар

Депилирането със захар е начин за обезкосмяване, който се ползва още от древността. Известно е, че в Древен Египет се използват от жените, за да премахнат нежеланото окосмение.

obezkosmyavane-zahar

КАК СЕ ПРИГОТВЯ ПАСТА ОТ ЗАХАР

Приготвя се с подправки, които повечето жени имат в кухнята си. Трябват ви 500 грама бяла захар, 60 мл лимонов сок, 60 мл вода. Сложете всички съставки в касерола и и ги сложете на бавен огън. Изчакайте да се смесят, като бъркате постоянно.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК

Ако имате термометър, който да измерва температурата на храната, го сложете и не трябва да надвишава 120 градуса. Поддържайте температурата, като сместа не трябва да кипва. Махнете тенджерата от огъня и оставете да придобие температурата на стаята.

ПАСТА ОТ ЗАХАР ЗА ДЕПИЛАЦИЯ

Когато пастата придобие температурата на стаята, нарежете ленти от памучен плат, но неzahar много дебели. С шпатула нанесете от пастата върху зоната, която искате да обезкосмите. Когато се изстуди, дръпнете лентата в посока обратна на растежа на косъма. Трябва да го направите много бързо, за да не ви заболи.

По нататък можете да използвате пак сместа, която ви остане, като я претоплите на микровълнова. Сложете сместа на хладно и сухо място. Това е доста икономичен начин за обезкосмяване. Кожата ви ще е мека след процедурата.

Когато затопляте отново сместа, захарта се сгъстява повече от необходимото, тъй като водата се е изпарила. Добавете вода, за да добие необходимата гъстота.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *