5 храни, които причиняват целулит

В зависимост от това какво ядем може да намалите целулита или да го увеличите. Има храни, които правят тялото ни здраво, но и такива, които задържат течности, влошават кръвообръщанието, нараняват кожата и пр.

целулит5

Тези храни, които ни вредят, трябва тотално да ги спрете или да ги намалите значително. В битката с целулита може да се доверите и на гела срешу стрии и целулит „БИО- КОД“.

ХРАНИ, КОИТО ПРИЧИНЯВАТ ЦЕЛУЛИТ

1. Солени храни. Двата ключови минерали, които регулират нивото на течностите са натрий и калий. Докато са в баланс, течностите в тялото са в нормални нива. Но когато превишим нивото на натрия – сол, балансът се губи. Задържането на течности причинява целулит.
Препоръчителната доза сол дневно е 5 грама.

2. Рафинирани въглехидрати. Трудно е да се намали консумацията им, тъй като са важна част от ежедневното ни хранене. Хлябът, пастата, оризът, брашното и захарта причиняват внезапно повишаване на глюкозата в тялото ни. То се опитва да я балансира като отделя инсулин. А той натрупва глюкозата под формата на мазнини в мастните депа.
За да се справим с проблема, трябва да заменим рафинираните въглехидрати с пълнозърнести – пълнозърнеста паста, пърнозърнест хляб, и пр.

3. Кофеин. Пиенето на кафе или други кофеинови напитки е трудно изкореним навик, тъй като ако ги спрем, в началотоцелулит6 причиняват главоболие или други симптоми. За да се справите с целулита, не е необходимо на 100% да спирате кофеина, но да го намалите значително.
Прекаляването с кофеин може да причини лошо кръвообръщение, което е една от причините за целулит. Също повишава желанието за захар. Идеалната доза е 1 чаша кафе на ден.

4. Наситени мазнини и трансмазнини. Също сред основните причинители на целулит, особено трансмазнините. И двата вида мазнини увеличават наличието на свободни радикали в кръвта.
Те карат мозъка ни да се чувстваме щастливи и доволни, затова често имаме нужда да ги ядем. Добре е да заместим тези мазнини със здравословни, с които също трябва да сме умерени – след хранене например, парче диетично сирене или диетично кисело мляко.

5. Захар. Кара колагенът да се втвърдява и и да дърпа кожата така, че да се очертават на повърхността мастните депа. За да намалим целулита, трябва да намалим захарта. Освен това, захарта също е богата на мазнини.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *